Откриха нова пропускателна система за 50-годишнината на Строителната гимназия в Перник

Filed under: Перник |

 

С въвеждането на видеонаблюдение реализираме икономия в размер на 12 000 лв., коментира директорът Самуил Шейнин

08-02  погача Строителната

Пернишката Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов” чества своя половинвековен юбилей.

Да поздравят перничани с юбилея, дойдоха двама бивши министри на образованието – проф. Сергей Игнатов и доц. Игор Дамянов, зам.-министърът Ваня Кастрева, шефът на дирекция „Пожарна безопасност” и защита на населението Николай Николов, шефката на Регионалния инспекторат на образованието Ваня Коконова.

По повод 50-годишнината бяха издадени юбилеен албум и юбилеен училищен вестник. Празникът започна с водосвет, а по-късно беше прерязана и лентата на новата пропускателна система на училището. Главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, преряза лентата на новата пропускателна система в Професионалната гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“ в Перник.

08-02  прерязване на лентата

Училището е първото в региона, което въвежда подобна система. Тя ще служи за по-добра защита и по-голяма сигурност на децата и оперативна връзка с родителите им, коментира заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева. На празника в училището отвори врати още етнографски музей и исторически комплекс. Гостите разгледаха новата командна зала, от която се бие училищният звънец, осъществява се видеонаблюдение в цялото училище. С въвеждането на видеонаблюдение реализираме икономия в размер на 12 000 лв., коментира директорът на учебното заведение Самуил Шейнин.

 

Снимки

 

Главен комисар Николай Николов и зам.-министър Ваня Кастрева прерязаха лентата на новата пропускателна система в гимназията

 

По стар български обичай гостите бяха посрещнати с хляб и сол

Spread the love