Със 75 гласа ”за” от 84 проф. Габриела Белова запази поста си декан на Правно-историческия факултет на ЮЗУ

Filed under: Благоевград |

 

02-01 dekan1 02-01 dekan2

Проф. Габриела Белова e новият стар декан на Правно-историческия факултет на ЮЗУ ”Н. Рилски” в Благоевград. Тя бе единствената кандидатура и беше преизбрана за втори мандат на общо събрание на факултета със 75 гласа ”за”, 6 „не” и 3 бели бюлетини от общо 84 гласували. Председател на общото събрание стана проф. Методи Марков. Той бе избран със 70 гласа ”за”. Гости на форума бяха ректорът проф. Иван Мирчев, зам.-ректорът доц. Борислав Юруков, председателката на Окръжен съд – Благоевград, Катя Бельова и др.

02-01  dekan3 02-01  dekan4

„С деканското ръководство работихме конструктивно и добре, имало е случай да спорим, да се караме, но всичко в рамките на академичния тон и всичко за това – да се сбъдват неща, които наистина са добри и позитивни за факултета и нашия университет”, каза проф. Иван Мирчев. Той изтъкна, че факултетът вече има своето сериозно място и насърчи да не се забравя работата на първите декани – проф. Лалев и проф. Воденичаров. Ректорът посъветва факултетът да укрепне кадрово и да се прави наука, която е разпознаваема, не само в кабинета, в който се работи, но и в държавата, в която се намираме. Проф. Мирчев даде още съвети, а именно деканското ръководство да се пребори с новото ректорско ръководство да се увеличи заплащането на новопостъпващите млади хора, тъй като не са достатъчно атрактивни заплатите за асистенти и главни асистенти. ”Ако не си подсигурим възможността да бъдем атрактивни като заплащане, за да привличаме качествени млади хора, това няма да бъде добра тенденция”, каза проф. Мирчев.

Проф. Габриела Белова представи отчетен доклад за дейността на Правно-историчедсия факултет през последните години. Тя изтъкна, че няма проблеми в приема на определени специалности като право, национална сигурност, публична администрация, връзки с обществеността, и не скри, че проблеми има при история, европеистика, международни отношения. Акценти през годините са били подобряването на практическата насоченост и докторантското обучение. Сега във факултета се обучават 6-има нови докторанти, общо са 14 души.

Снимките:

1  Проф. Габриела Белова

2 Ректорът проф. Иван Мирчев (третият от дясно) се включи във форума

3 и 4  Участваха преподаватели от Правно-историческия факултет

 

Spread the love