В най-старото дерби на Подгорието: „Калабак” победи „Подгорец” с 1:0 в Коларово, феновете от Самуилово празнуваха цяла нощ

Filed under: Спорт |

 

247-14-02-Kiril Stoyanov

В мач от осмия кръг за първенството на областна група „Струма-2” в Коларово се срещнаха отборите на местния „Подгорец” и „Калабак” (Самуилово). Около 1000 зрители от Подгорието и съседните села на община Петрич станаха свидетели на един много оспорван двубой, изпълнен с доста интересни моменти пред двете врати. Единствения гол в срещата отбеляза Янислав Власов, който бе изведен отлично от Илия Илиев и не остави никакви шансове за стража на домакините за 0:1. В 85-ата минута главният съдия на срещата Ивайло Стоянов отсъди дузпа за спъване на Илия Илиев в наказателното поле на „Подгорец”. Георги Гавазов от бялата точка не бе точен и изпрати топката в аут.

Като цяло срещата беше равностойна. Първи имаха шанс за отбелязване на попадение домакините, но Илиян Златков, Димитър Мицков и Стоян Гогушев не бяха точни пред противниковата врата. Доста интересни контраатаки провеждаха футболистите на „Калабак”, като често Илия Илиев поставяше защитата на подгорци в шах. В 75-ата минута след бърза контраатака на гостуващия тим, подета от Илия Илиев, последва пас към Янислав Власов в наказателното поле на домакините, Иван Карагогов и защитата не се разбраха и така се стигна до отбелязване на попадението, което се оказа единствено.

Кметът на село Самуилово Кирил Стоянов и придружаващите „Калабак” около 300 фенове изпаднаха в екстаз, след като отборът им успя да стане краен победител в най-старото дерби на Подгорието, датиращо от 1954 г. Веселието за победата в това дерби продължи по заведенията на село Самуилово до ранни зори.

 

Снимка: Кметът на село Самуилово Кирил Стоянов

 

 

Spread the love