Д-р Вяра Церовска влезе в кметския кабинет на Перник с личната химикалка на предшественика си Иван Иванов и лентичка от новия площад, с по 33 гласа Савов и 4-ма заместници оглавиха ОбС

Filed under: Актуално от днес,Перник |

 

247-06-01  Иванов - Церовска

41 съветници и новият кмет д-р Вяра Церовска се заклеха вчера официално да работят в името на Перник и перничани. Гости на сесията бяха народните представители от ГЕРБ Десислава Атанасова, Методи Андреев и Красимир Вълчев. Церовска беше посрещната с десетки букети и пожелания за успешен мандат.

Сесията бе открита от облястния управител Ирена Соколова.

247-06-01  Соколова и Церовска

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи йеромонах Никанор от Гигинския манастир и отец Константин от Брезник.

«Ще работим здраво, за да реализираме нашите предизборни обещания – условия за децата, за тяхното образование, игри, забавления. По-добри условия за живот за възрастните, работни места за младите хора, които трябва да се завръщат в този град с гордост, че са перничани. Да работим за спорта, който да бъде достъпен за всеки. Всичко това може да се случи при един конструктивен диалог!”, каза д-р Церовска в първото си обръщение.

Новоучреденият Общински съвет продължи работата си под ръководството на най-възрастния съветник – Иван Лозанов. Зам.-председателите остават четирима, колкото бяха и в миналия минипарламент. След проведеното тайно гласуване вчера стана ясно, че изненада в самоличността на човека, който ще води „бащина дружина”, няма. Това е съветникът ог групата на БДЦ Иво Савов. Той зае поста с 33 гласа „за”. Новоизбраните съветници от БСП гласуваха „въздържал се”. Такъв беше и вотът им при избора на зам.-председатели. Социалистите не излъчиха своя кандидатура. От ГЕРБ предложиха Румяна Гьорева, от „Реформатори и демократи за Перник” – д-р Мария Маринова, Петър Първанов бе предложен от ПП АБВ, а досегашният председател на ОбС Милан Миланов – от коалиция „Народен съюз – ВМРО – Патриотично обединение”. Четиримата също получиха по 33 гласа.

Веднага след като положи клетва вчера, новоизбраният кмет на Перник д-р Вяра Церовска влезе официално в кабинета на градоначалника. Досегашният стопанин на града Иван Иванов й връчи символичните знаци на града. Иванов подари на Церовска личната си химикалка и прерязаната лента от откриването на новоизградения площад.

 

Снимките:

1 Досегашният кмет на Перник Иван Иванов посрещна д-р Церовска пред кабинета.

2 Обаластният управител Ирена Соколова първа поздрави новоизбрания кмет на Перник Вяра Церовска.

Spread the love