Кметът на Кочериново Иван Минков: Благодаря на всички, които ме подкрепиха, въпреки омразата и заплахите от уволнения! Хората, които ме обвиняват за упадък в общината, използват властта само за лични облаги

Filed under: Актуално от днес,Кочериново |

 

Моят екип за 4 г. години реализира изграждане на канализационни мрежи, водопроводи, обновени площади, спортни терени, детски площадки, асфалтирани улици и много други

Компроматна война не е имало, защото част от опонентите ми, вместо да дебатират бъдещето на Кочериново, се занимаваха с личния ми живот

219-12-01 IVAN MINKOV

Кметът на община Кочериново Иван Минков благодари за доверието на своите съграждани и се защити от нападките на своите опоненти в специално обръщение, след като официално положи клетва преди дни. Ето какво заяви Иван Минков: „Уважаеми съграждани, искам да изразя благодарността си за подкрепата, която ми оказахте, и гласуваното доверие да бъда отново кмет на община Кочериново. Благодаря на всички, които ме подкрепиха, защото в условията на нестихваща омраза и заплахи към тях за бъдещи уволнения и репресии те останаха верни на идеята да променяме Кочериново към по-добро.

Благодаря и на тези, които не гласуваха за мен, защото през целия ми мандат повечето от тях безрезервно ми оказваха подкрепа, но през последните седмици на предизборната кампания незнайно по какви причини и чрез какви инструменти мнението им бе променено.

Воден от благоприличието и възпитанието на представител на държавната власт, запазих добър тон към всички, но след като преминаха местните избори, искам да обърна внимание на няколко факта. Не мога да приема яростните критики по различни интернет страници на номенклатурни кадри от миналия век, които твърдят, че единственото нещо, за което съм допринесъл, е упадъкът на община Кочериново. Същите тези хора за десетилетия на власт успяха единствено да реализират облаги за себе си и семействата си и продължават да се стремят към такива чрез ново включване във властта. Не знам как те разбират упадъка и възхода на една община, но докато те не направиха и едно градивно нещо, моят екип само за четири години реализира изграждане на канализационни мрежи, водопроводи, обновени площади, спортни терени, детски площадки, асфалтирани улици и много други. Това са видими резултати, които никой не може да отрече.

Не мога да приема да се вменява някаква вина на кметовете на населени места и кметски наместници, че са ме подкрепили безрезервно, защото те са най-близко до нуждите и болките на хората и тяхната подкрепа означава подкрепата на цялото население. Тази подкрепа в момента и за в бъдеще е безспорен факт.

Не мога да подкрепя някой да разделя населението на общината на младо и старо, на граждани и селяни, на политически партии и още по какви ли не критерии, защото за мен всички са граждани на тази община и аз съм длъжен да полагам грижи за тях, както да приемам подкрепата или критиката им.

Не мога да приема всекидневната критика сред част от работещите в определени институции на територията на общината, които, вместо с реализиране на заложените им по закон цели, с месеци се занимаваха с празно политиканстване и клевети. В същото време, докато община Кочериново насочва към тях огромни грижи и финансиране, включително и с цената на заеми, които плаща цялото население, те постигат едни от най-ниските резултати в цялата област.

Не приемам упрека, че е имало компроматна война, защото именно част от опонентите ми, вместо да дебатират бъдещето на Кочериново, се занимаваха единствено с личния ми живот. Освен това предвидливо бяха разселили целите си семейства по всички възможни листи или инициативни комитети, за да бъдат винаги с победителя – точно от такива хора аз поучения за морал не приемам.

Не е почтено загубилите да търсят оправдание в недействителни бюлетини, защото на първия тур те са в приблизително еднакъв процент за всички кандидати, съотнесени към гласовете им, а на балотажа състоянието е същото. Такава е волята на избирателя и тя трябва да се уважава.

Уважаеми съграждани, още веднъж ви благодаря за оказаното ми доверие да съм кмет на община Кочериново. Можете да бъдете сигурни, че и през този мандат политиката на градивност и успехи във всяка една област ще продължи”.

Снимката: Иван Минков

Spread the love