СК „Гладиатор” от Дупница спечели първо място на турнира за Купата на корейския посланик

Filed under: Спорт |

 

251-15-02-Turnir-korea-poslanik

Дупнишкият СК „Гладиатор” спечели втория турнир по олимпийско таекуондо за Купата на корейския посланик. На второ и трето място се наредиха „Ахил” (София) и „Рамус” (София). В по-лекия „Б” клас на първо място се класира „Августа” (Стара Загора), втори е „Спарта” (София), а трето място зае „Ахил”.

В началото на турнира бе представена зрелищната демонстрация на отборен спаринг, която изправи цялата зала на крака. В нея елитните юноши на България се хвърлиха да покажат атрактивни техники за удоволствие на публиката в зала Фестивална.

Участие в индивидуалната надпревара и тази година взеха най-добрите в този олимпийски спорт от Корея, който учи на самозащита, дава самочувствие и помага за поддържането на добрата спортна форма. Над 400 състезатели от 22 клуба се включиха в надпреварата, а съдийската комисия направи наряд с над 40 съдии, от които 5-има сърби.

Таекуондо турнирът се организира от Българската федерация по олимпийско таекуондо – WTF с подкрепата на Самсунг, България под патронажа на Корейското посолство.

Негово Превъзходителство посланикът на Южна Корея в България Шин Мeнг Хо и президентът на Българската Федерация по таекуондо WTF д-р Росен Михайлов откриха турнира след минута мълчание в памет на загиналите при атентатите в петък вечерта хора в Париж. Официален гост бе Красимир Иванов, директор „Международно сътрудничество“ в Министерството на младежта и спорта.

Домакините от Корейското посолство се бяха погрижили и за томбола с награди, която допълнително зарадва децата.

 

Снимка: СК „Гладиатор” с купата на турнира

Spread the love