Чимев и Динев стягат мерките за сигурност в Дупница заради касапницата в Париж, дебнат за съмнителни лица и чужди автомобили

Filed under: Актуално от днес,Дупница,Перник |

В Перник охраняват зорко язовирната стена на „Студена”.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Допълнителни превантивни мерки за сигурност, свързани с терористичните нападения в Париж, предприемат полицията и общината в Дупница, стана ясно на пресконференция, дадена вчера от кмета Методи Чимев. Предстоящите действия са били обсъдени на работна среща от кмета Чимев, началника на Районното управление „Полиция” в града Борислав Динев и заместникът му Михаил Джаджаров.

252-08-01 само александров

Повишава се контролът на автогарата, жп гарата и сградата на общинската администрация. Контролните органи ще бъдат по-бдителни и по време на обществени събития. Издадена е заповед за повишаване на мерките на пропускателен режим, както и за 24-часово засилено видеонаблюдение. Градоначалникът апелира по-бдителни да бъдат и гражданите.

„Трябва и съдействие от нашите съграждани, когато видят съмнителни чужденци или коли с чужда регистрация, или пък оставен багаж, веднага да сигнализират на тел. 112. Разбрали сме се, че ще се реагира светкавично. Това е свързано и с дискомфорт за проверяваните хора, за което се извинявам, но пък ситуацията го налага. За всички масови мероприятия ще уведомяваме управлението на полицията в Дупница, за да има засилен контрол“, обясни Чимев.

Във връзка със сигурността в училищата кметът заяви, че директорите имат ангажимент да вземат мерки за засилване на пропускателния режим. Повечето от училищата вече имат видеонаблюдение, коментира градоначалникът.

Същевременно стана ясно, че всички институции от областта, които отговарят за живота и сигурността на хората в Перник, са в готовност да действат при екстремни ситуации. Областният управител д-р Александър Александров свика областния щаб по сигурност, очаква се всички общински съвети също да проведат подобни сбирки. На областният съвет по сигурност директорът на РДВР – Перник комисар Валентин Бучински и шефът на Пожарна безопасност и защита на населението в Перник Пламен Марков бяха категорични, че екипите им са готови за работа в извънредни условия. Представителите на Българския червен кръст в Перник работят в координация с централите на БЧК и Червения полумесец.

Перник е рисков регион с оглед на близостта му до София и до границата със Сърбия. Засилени ще са марките за сигурност в училищата и здравните заведения, охраната на язовирната стена на „Студена”. В сила остава 100-процентовият контрол на външните за Евросъюза граници на България.

Снимките:

1  Кметът Методи Чимев, началникът на полицията Борислав Динев и заместникът му Михаил Джаджаров (от ляво надясно) договориха засилени мерки за сигурност

2 Пернишкият губернатор Александър Александров

Spread the love