Създават общинско предприятие „Спортни имоти“ в Дупница, кметът Чимев: Ако никой не вземе плувния басейн в училище „Св. Климент Охридски” под наем, заделяме 48 000 лв. за ремонта му

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

 

02-01 metodi chimev

Общинско предприятие „Спортни имоти“ обмислят да създадат управляващите в Дупница. Идеята е в бъдещото предприятие да се включат всички общински спортни съоръжения. Намеренията оповести кметът Методи Чимев на пресконференция. В момента учредяването на бъдещото предприятие се разисква и окончателният вариант ще бъде внесен за приемане от Общинския съвет, който ще вземе крайното решение. Идеята е при наемането на съоръжението от външни ползватели за различни мероприятия (концерти, тържества, спортни лагери и т.н.) да се плаща наем, така че да се подпомага покриването на разходите за поддръжката. Предприятието ще бъде ръководено от управител, ще бъде назначен и друг персонал.

„Обмисляме варианта със структура, която според мен не трябва да бъде повече от 4-5 души. Нужна е и подробно разписана наредба за ползването на залата и стадиона. В момента съм възложил да бъде изготвена подробна справка за разходите, които ще бъдат правени средномесечно, за да бъде наясно с тях новият управител. Разходите по поддръжката на съоръженията не са никак малко и все пак трябва да има възвръщаемост“, обясни Чимев. Градоначалникът посочи, че това е практика, прилагана в почти всички градове, където има общински спортни съоръжения.
Уточни още, че ако клубовете плащат наем, той ще бъде минимален.

Интерес към наемането на закрития плувен басейн в ОУ „Св. Климент Охридски“ е заявен във вторник, стана ясно още на пресконференцията. „Досега проведохме две процедури за отдаването на басейна под наем с месечна цена от 100 лева, но конкретен желаещ не се появи. Днес има заявен интерес и дори желаещите отидоха да го огледат. Имена не цитирам, защото няма нищо конкретно. Хората е нормално да видят, да преценят какъв е разходът и дали ще имат възможност да стопанисват басейна, което да им носи и печалба, разбира се. Около 47-48 хиляди лева са необходими, за да започне басейнът да функционира нормално. Ако не се намери желаещ, община Дупница ще се заеме с ремонта и пускането му за ползване от дупничани. Грехота е Дупница да няма плувен басейн, затова съм го заложил в списъка с капиталовите разходи за следващата година“, обяви кметът.

Снимката:

Методи Чимев

 

 

Spread the love