Маска с краставици стопява тъмните кръгове под очите

Filed under: Здраве |

здраве

Едно от най-честите неразположения, което се появява върху нашата кожа, са тъмните кръгове. Те са причина да изглеждаме уморени, но какво провокира тяхната поява? Има разлика между сини кръгове и кафяви кръгове. Кожата под очите е изключително тънка и нежна и това прави видимо всичко, което се случва в тези области на лицето. Най-често срещаните кръгове под очите са сините и кафявите.
Първите ги забелязваме обикновено след сън. Те се дължат на събирането на едно място на кръв, която е бедна на кислород. Докато кафявите кръгове се дължат на пигментация, излагане на слънце или триене на кожата в тези области.

Диета и алергии

Недоспиването е една от най-честите причини за появата на тъмни кръгове под очите. Но понякога това състояние се дължи на начина ни на хранене, особено след рязка загуба на телесно тегло. Може да бъде и в резултат на алергична реакция на организма.
Също така с напредването на възрастта тези тъмни кръгове стават все по-видими. Кожата започва да губи своята еластичност, подкожна мастна тъкан. Всичко това се отразява на нейния здрав и свеж вид.

Какво още може да причини появата на тъмни кръгове под очите?
Атопичен дерматит (екзема)
Контактен дерматит
Наследственост
Хормонални промени
Излагане на ниски температури, което причинява спукване на капиляри
Вредни навици
Стрес
Умора и други
Как сами да си помогнете при наличието на тъмни кръгове?
Направете си маска с кръгчета краставица. Тяхната свежест и витамин С, който съдържат, ще спомогне за възстановяването на блясъка на кожата.

Spread the love