ОФК „Пирин” и ПФК „Левски” се включват в кампанията на община Благоевград „Не на трафика на хора”, излизат на терена с тениски с логото

Filed under: Благоевград,Регион |

08-04 novo  pirin1

Категорична подкрепа на кампанията „Не на трафика на хора”, организирана от Местната комисия за борба с трафика на хора, община Благоевград, БД „Спортни имоти” и фондация „Кампания А21”, ще окажат ОФК „Пирин” и неговият съперник ПФК „Левски”. Те ще излязат тази неделя от 16,30 часа на стадион „Христо Ботев”, облечени в тениски с логото на кампанията „Не на трафика на хора”. Това стана ясно по време на редовна пресконференция на ОФК „Пирин”, на която секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора Любка Митева разясни целта на кампанията и отправи специални благодарности за сътрудничеството и подкрепата на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, директора на Дирекция „Хуманитарни дейности” Христина Шопова, управителя на ОФК „Пирин” Венко Попов, управителя на звено „Спортни имоти” и футболистите на двата тима.

„Този вид партньорства, когато спортът се обвързва и подава ръка на такива инициативи, е от изключително важно значение. Трафикът на хора е едно от робствата на 21-ви век. Трафикът на хора засяга не само мъже и жени, но и млади момичета и момчета. Целта на кампанията е да информираме по-голям брой хора с цел превенция. Над 27 милиона души са жертвите в световен мащаб, 80% от тях са жени и деца. Ето затова е изключително важно организирането на информационни кампании и партньорства като това. При закупуването на билети за футболната среща всеки ще получи стикер с телефона на гореща линия, която е предназначена за жертвите на трафик на хора. 0800 20 100 е денонощна, напълно безплатна и анонимна линия”, уточни на срещата Любка Митева. На срещата присъстваха старши треньорът на ОФК „Пирин” Наджи Шенсой и капитанът Юлиян Попев. Наджи Шенсой изрази подкрепата си към инициативата и посочи, че спортът може да помогне изключително в борбата с трафика на хора. Треньори и футболисти посочиха, че атмосферата преди срещата с ПФК „Левски” е добра и „орлетата” са готови за победа.

 

 

СН пирин 1 Любка Митева (в средата) разясни целта на кампанията.

Spread the love