Оставиха Станислав Павлов начело на БСП до април, отхвърлиха оставката на зам.-председателя Георги Пехливански

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

 

 

256-02-01-bashlenski, pavlov28-12-02  Picture 024

Лидерът на БСП-Дупница, Станислав Павлов и заместниците му Иван Ибришимов и Асен Башленски остават начело на партията до месец април, когато ще бъде проведена отчетно-изборна конференция за избор на ново ръководство.

256-02-01-ibrishimov  111

Това реши с абсолютно мнозинство 30-членният състав на пленума на БСП – Дупница. Така червените отхвърлиха оставката на зам.-председателя на партията Георги Пехливански, както и възможността ръководството на БСП (в лицето на Станислав Павлов, депутата Иван Ибришимов и Асен Башленски) да подаде оставка във връзка с катастрофалните резултати от местните избори.

256-02-01-Pehlivanski

Междувременно стартира събрание по кварталните партийни организации за избор на ново ръководство, т.е. ново изпълнително бюро и нов пленум.

Станислав Павлов е единственият лидер на БСП в страната, който никога, въпреки непрекъснатите загуби на партията и отлива на членска маса, не е имал доблестта да подаде оставка. Известно е, че той получава около 2000 лв. заплата от „Позитано” 20 за партийно строителство в Дупница и Кюстендил. Той е убедил членовете на пленума, че оставките не са единственият начин да се носи отговорност.

Иван Ибришимов, който загуби кметската надпревара, сега е депутат от БСП. Той не се срамува от политическата измама, с която се опита да седне на кметския стол, като се обяви за независим кандидат. На последните избори БСП – Дупница регистрира най-ниските резултати в историята си, като успя да вкара петима общински съветници.

Снимките:

1 Асен Башеленски и Станислав Павлов

2 Иван Ибришимов

3 Георги Пехливански

Spread the love