Куче ухапало купувач на гласове в Рупите, свидетел пенсионер: Промихме раните му с ракия

Filed under: Петрич |

 

dve-godishno-dete-pochina-sled-kato-be-nahapano-ot-kuche

Дворно куче ухапало купувач на гласове за втория тур на местните избори в петричкото село Рупите. Любопитната история разказал свидетел по делото в административния съд в Благоевград. Загубилият изборите Димитър Господинов от „Земеделци за Петрич“ оспорва избора на Георги Атанасов от Реформаторския блок. В хода на съдебните заседания са разпитани свидетели. Един от тях, пенсионер, разказал как в петък вечерта преди деня за размисъл кучето му ухапало купувач на гласове.

„Живея в края на селото. В петък преди втория тур на изборите, към 19 часа, жена ми готвеше, а аз седнах на масата да си пия ракията и кучетата на двора се разлаяха. Излязох навън и видях човек. Докато му кажа да не влиза, той влезе и кучето го ухапа. Направихме дезинфекция на крака му с ракия“, разказа свидетелят. Допълнил, че мъжът искал да даде по 30 лв. на домакина и жена му, за да гласуват за определен кандидат за общински кмет и за кмет на селото. „Казах му, че на мен такива мръсни пари не ми трябват и да върви да ги раздава на други хора, тъй като не се продавам. Когато тръгна да излиза, каза, че е купил много гласове. След като си тръгна от нас, отиде при комшиите“, допълнил свидетелят.

Други хора от Рупите пък в показанията си обяснили, че са снимали с мобилен телефон даване на пари и са предали записите в полицията.

По делото обаче имало и свидетели, които твърдели, че не знаят за купуване на гласове в селото.

Заседанието на съда за касиране на вота в Рупите продължава в петък.

Spread the love