Бизнесменът Илиан Георгиев, хотелиерът Румен Калайджиев, стоматологът Цветозар Балабанов и юристката Злата Ризова станаха заместници на ОбС председателя Радослав Тасков

Filed under: Благоевград |

Съветниците в лют спор за 100 лв. отгоре от участие в комисии, д-р Атанас Камбитов охлади страстите: Винаги едни и същи хора участват, защото другите не искат

 

Комисия по бюджет оглави Йордан Миленков – ГЕРБ, председател на комисията по икономика стана Красимир Роячки от ГЕРБ

 

VESELA-3  zamesnici2

Иван Маджиров (вдясно) се закле да служи за благото на хората

VESELA-3 zamesnici1

Съветниците приеха окончателно и Етичния кодекс

Очарователната юристка Злата Сотирова от „Народен съюз“ и хотелиерът Румен Калайджиев от „Коалиция за Благоевград – Земеделски съюз“ станаха заместици на председателя на ОбС – Благоевград, Радослав Тасков. Другите двама зам.-председатели са новобранци. Това са са бизнесменът Илиан Георгиев от ГЕРБ и стоматологът Цветозар Балабанов от „Партия на зелените“. Илиян Георгиев върти онлайн търговия с авточасти и е първи мандат общински съветник. ”В дейността си ще наблегна на усвояването на европроекти и коректното им реализиране, за да има видни резултати”, коментира пред ”Вяра” Георгиев, който има над 17 години трудов стаж в големи компании като регионален мениджър и търговски директор. Цветозар Балабанов, който е доктор по дентална медицина, пък сподели, че ще работи за общината, хората и природата, ще настоява за озеленяването на междублоковите пространства. Новите зам.-председатели бяха избрани на заседание на ОбС-Благоевград. Преди гласуването кандидатурата на Албина Анева – Томова за зам.-председател бе оттеглена.

VESELA-3  cvetozar balabanov4

Цветозар Балабанов

Групата на БСП номинира за същата позиция Милан Багдански, но той не успя да събере нужните гласове. Съветниците гласуваха и новия правилник за работа на местния парламент, като най-съществената промяна сравнение с предишния е, че вече за самостоятелна група в новия парламент са нужни четирима съветници, а не трима, както беше досега. Новото условие ощетява БСП и Реформаторския блок, които са с по трима съветници и нямат собствена парламентарна група.

По време на заседанието се сформираха групите в ОбС и техните председатели. Групата на ГЕРБ в местния парламент ще бъде председателствана от Йордан Миленков. Председател на групата на „Заедно за Благоевград“ ще бъде Захари Хаджийски. Андон Тодоров ще бъде председател на групата на „Партия на зелените“. Останалите коалиции и партии с представителство в местния парламент сформираха две нови групи. В новосформираната група „Скаптопара“ влизат общинските съветници Владимир Елезов и Кирил Ваклинов от ЕКИП, Сашо Милчев и Валери Смиленов от „Зелената партия“, Албина Анева и Георги Корчев от „Движение 21“. За председател на група „Скаптопара“ бе обявен Владимир Елезов. Другата новосформираната група е наречена „Коалиция за Благоевград – Земеделски съюз“. В групата влизат местните парламентаристи Димитър Урдев и Иван Маджиров от ЗС „Александър Стамболийски“, Рашко Динков и Румен Калайджиев от „Коалиция за Благоевград“. Председател на групата ще бъде Димитър Урдев. По предложение на Давид Сукалински в новия правилник за работа на ОбС ще бъде заложено, че кандидатурите за заместник-председатели ще могат да се издигат от всеки един съветник, а не както беше досега – само от групи.

Съветниците приеха окончателно и Етичния кодекс. Избухна и спор за допълнителните възнаграждения от участие в комисии. Става въпрос за допълнителните 100 лв., които парламентаристите получават от участието си в комисии. Въпросът повдигна Албина Анева, която се оплака, че в предния мандат не е участвала в нито една комисия със заповед на кмета. Д-р Атанас Камбитов веднага се намеси и охлади страстите. „Винаги едни и същи хора участват, защото другите не искат. Става така, че тези, които участват в комисиите, получават същите пари като тези, които никога не се включват“, заяви градоначалникът. Решено бе всички съветници писмено да бъдат канени за участие в комисии и съответно в писмен вид да връщат отговор до ОбС-Благоевград.

VESELA-3  zlata sotirova5

Злата Ризова  

Председател на комисията по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране стана Красимир Роячки от ГЕРБ, който бе на тази комисия и в предишния ОбС. Комисията по бюджет, финанси и европроекти оглави Йордан Миленков – ГЕРБ, който също беше председател на тази комисия. Начело на комисията по здравеопазване застана д-р Владимир Таковски от „Заедно за Благоевград”. Комисията за младежта и спорта оглави Васил Димитров, който е от новите съветници, но е завършил хотелиерски мениджмънт в Теймс Вали Юнивърсити, Лондон. Има управленски опит в България и чужбина в сферата на туризма, спорта и културата.

Комисия по образование, култура и вероизповедания оглави Ивайло Златанов от ГЕРБ.

Кметът д-р Атанас Камбитов и председателят на ОбС Радослав Тасков бяха избрани за делегати в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

В началото на заседанието Нов общиски съветник положи клетва Само няколко дни след като влезе в местния парламент Георги Георгиев от ЗС „Александър Стамболийски“ подаде оставка. Мястото му зае бизнесменът Иван Маджиров, който се закле да служи за благото на хората.

VESELA-3  ilian georgiev3

Илиан Георгиев

СНИМКИ

 

Сн замесници2

Сн Илиан Георгиев 3

Сн Цветозар Балабанов 4

Сн Злата Ризова  5

Spread the love