Осъдиха кмета на Ключ Христо Марков на 2500 лв. глоба!  Бившият съветник Росен Стоянов доказа, че не е присвоил 500 лв. помощи от онкоболната жена Таня Стоянова

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

Управникът на петричкото село не пожела да коментира дали ще обжалва присъдата

263-03-01 Росен Стоянов

Районен съд-Петрич в лицето на съдия Андрей Николов осъди на 2500 лева глоба кмета на петричкото село Ключ Христо Марков за клевета и обида, нанесена на обществено място срещу бившия общински съветник Росен Стоянов.

263-03-01 Христо Марков

Това стана вчера точно в 11ч. и 30 мин. преди обяд, когато бе поредното заседание на съда по казуса. Така с решението си съдът определи подсъдимият Христо Марков да заплати на чaстния тъжител Росен Стоянов 1000 лв. и още 1500 лв. в полза на държавата плюс сумите за разноски по делото. Христо Марков бе признат за виновен в това, че на празника Света Неделя в село Коларово е разпространил неверни твърдения срещу Росен Стоянов, а именно – че бившият съветник е присвоил част от отпусната финансова помощ на онкоболна жена от с. Ключ. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Благоевград. На излизане от съда кметът Христо Марков не пожела да коментира дали ще обжалва решението на Петричкия районен съд. Припомняме, че в хода на делото бяха разпитвани свидетели – селски кметове от район Подгорие и тогавашният гл. секретар Туфчо Сандъкчиев, които на 7 юли на селски събор в село Коларово са обсъждали отпускането на соц. помощ на онкоболната жена Таня Стоянова в размер на 500 лв. Там присъствал и свидетелят Илия Пашов в качеството си на началник на общинската служба по земеделие и гори, който чул от устата на подсъдимия Хр. Марков, че част от парите, а именно 350 лв. от цялата сума от 500 лв., били взети от общинския съветник Росен Стоянов. За тези обидни думи той заведе делото за клевета срещу кмета на село Ключ Христо Стоянов. Съдия Андрей Николов даде шанс на двете страни да се помирят, но това не стана по искане на защитата на ищеца адв. Рилка Филипова. На подсъдимия Марков отново бе предоставена думата. ”Искам да кажа, че не съм споменавал името на частния тъжител Росен Стоянов по никакъв повод. Мога да се закълна в най-милото, че казвам истината”, бяха показанията му пред съдия Николов, след което започнаха пледоариите на двете страни.

Снимки:

1 Росен Стоянов

2 Христо Марков

 

 

Spread the love