Над 15 000 студенти атакуват Банско за 8 декември, кувертите между 50 и 100 лв., хотелиери им подариха безплатна нощувка

Filed under: Актуално от днес,Банско |

Марин и Веско: Чакаме само снегът да падне

265-08-01-Веско и Марин в Банско

Над 15 000 възпитаници на университети от цялата страна превземат Банско за празника си 8 декември. Студенти от различни краища на България и тази година отново са заложили на нощния купон в градчето в полите на Пирин планина, разкриват туроператори. Компания ще им правят пък близо 2000 гръцки студенти, както и младежи от Сърбия и Македония. „За няколко дни ще бъдем младежки център на Балканите. Подготвени сме да посрещнем подобаващо младите гости. Ще им осигурим незабравимо преживяване в най-добрия зимен курорт на страната“, каза Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско. По думите му още преди месец бяха резервирани над 60% от местата в хотелите и частните квартири. „Тъй като празникът е в делничен ден – вторник, собствениците на хотели правят жест към към студентите. При 3 нощувки те ще платят само две, а третата ще е подарък”, допълни Малин Бистрин.

265-08-01-Малин Бистрин

Цените на кувертите тази година пък са в пъти по-ниски и по-достъпни спрямо миналогодишните, уверяват още от Сдружението на хотелиерите и ресторантъорите в Банско. Предлаганите куверти са между 50 до 100 лева, уточняват те.

Студентите в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград Марин и Веско са родом от Банско. „В Банско се празнува добре, очакваме само снега, за да бъде пейзажът пълен”, ентусиазирано казаха младежите. Подобно е мнението и на второкурсничките от специалност „Предучилищна педагогика” в ЮЗУ „Н. Рилски” в Благоевград Мария и Анелия. „Много обичаме разходките в планината, често ходим на поход със свои приятелки някъде, където решим”, допълниха те.

Изненадите, подготвени за студентите от общинското ръководство, са безброй, но за момента те остават в пълна тайна, коментират пък от общинската администрация.

Снимките:

 

1  Марин и Веско са сред студентите, заложили на празничния купон в Банско

2  Малин Бистрин

 

 

 

Spread the love