Параолимпийците на „Никея“ вдигнаха „Купа Кюстендил“ по тенис на маса

Filed under: Спорт |

 

Международният турнир събра 20 състезатели от 6 клуба от страната и Македония, домакините „Пауталия Параспорт“ с трима представители

265-15-01-4_paraolimpijci_grupa_6-8

Кюстендил продължава традициите си в параолимпийското движение, посрещайки участници в Международения турнир по тенис на маса за параолимпийци за „Купа Кюстендил“. След като през 2014 г.

265-15-01-5_paraolimpijci_grupa 9-10

Градът под Хисарлъка влезе в историята с Първия национален турнир по лека атлетика и вдигане на тежести „Кюстендилска пролет“, сега 20 състезатели от 6 клуба от страната и Македония влязоха в спор в играта с най-малка топка. Домакин на двубоите бе комплекс „Зона спорт“, а организатори на тази интересна надпревара бяха община Кюстендил и Българската параолимпийска асоциация. Битката около четирите маси продължи над 5 часа, а турнирът бе официално открит от кмета на Кюстендил Петър Паунов в присъствието на президента на Българската параолимпийска асоциация доц. Илия Лалов и председателя на кюстендилския клуб Мирослав Методиев.

265-15-01-6_paraolimpijci_Kupa_K-l

„За нас е не само привилегия, а и чест да ви посрещнем, защото за мен вие сте истинските спортисти. Ние винаги ще бъдем до вас и ще ви помагаме. За втора поредна година сме домакини на надпревара за хора с увреждания и няма да спрем. Бъдете здрави и успех на всички“, заяви при откриването Петър Паунов.

Повече от пет часа състезателите демонстрираха уменията си и удивиха присъстващите с несломимия си дух.

В отворената група „Опън“, която предхождаше истинската надпревара, победител стана Йордан Митев от „Никея“, а второто място завоюва неговият съотборник Валентин Маринов. На трето място се наредиха Иван Атанасов от „Доростол 2013“ (Силистра) и Паун Вътов от „Пауталия Параспорт“.

В група 9-10 инвалидност златното отличие грабна Валентин Маринов от „Никея“, а Йордан Митев остана със сребърния медал. Бронзовите отличия си поделиха Страсе Косевски от Куманово и Иван Атанасов от „Доростол 2013″.

В група 6-8 със златото триумфира Бранимир Стефанов от „Джавелин“ (Бургас), среброто грабна Джейхан Тасчъ от „Варна 2010“, а с бронзовите отличия се окичиха представителят на домакините от „Пауталия Параспорт“ Иван Соколов и Сашо Зоев от „Никея“.

Параолимпийците на „Никея“ (Варна) вдигнаха „Купа Кюстендил“ по тенис на маса в неговото първо издание под Хисарлъка.

Наградите на призьорите и купата на отборните победители връчи кметът Петър Паунов, който поздрави всички за дръзновението и духа, пожелавайки им нови победи и след година отново да се срещнат в Кюстендил.

Снимките:

1  – Медалистите в група 6-8

2  – Най- добрите в група 9-10

3  – Валентин Маринов от „Никея“ с „Купа Кюстендил“

Spread the love