Драма! Стар водопровод наводни ул. „Места” в Петрич, хората изпаднаха в ужас, ВиК шефът Ушев: Гърми на 2-3 месеца, с кмета Бръчков ще търсим решение

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

Водата влачеше гуми и боклуци, беше страшно, все едно Струма извираше от нашата улица, сигнализираха шашардисани петричани

266-03-01 12 266-03-01 112

Жителите на ул. „Места” в Петрич изпаднаха в ужас от наводнението, което бушуваше по улицата им. Хората наизлизаха пред къщите си и не можеха да повярват, че бедствието се случва пред очите им. „Беше кошмарно, страшно… все едно цяла река се изля по улицата, водата влачеше гуми и всякакви други боклуци. Ето откъде извира река Струма… ул. „Места” в промишлената зона на Петрич”, подадоха сигнал до редакцията на в. „Вяра” петричани.

266-03-01 123 266-03-01  -Илиян-Ушев

Авария на стар водопровод е причаната за наводнената улица „Места” в промишлената зона на Петрич, каза специално за в. „Вяра” шефът на ВиК дружеството в града Илиян Ушев. По думите му водопроводът там, който е с дължина повече от 1,5 км, не за първи път прави подобна беля.

257-01-02  Димитър Бръчков

„Пука се доста често, грубо казано, на два-три месеца по веднъж се случва да поддаде. Последният път, когато отново протече, бе преди два месеца, тогава вследствие на асфалта, който прокопа, пропадна тир. Съоръжението е доста старо, на повече от 20 години. Винаги при авария оправяме нещата, като временно го поправяме. Нужен е спешен ремонт. С оглед на факта обаче, че дължината му е много голяма, това ще струва много скъпо. Не бих искал да се ангажирам с цифри за това колко ще струва подмяната му. Пари за цялостен рамонт най-вероятно ще трябва да бъдат отпуснати по програми. Тепърва предстои с новия кмет Димитър Бръчков да дискутираме порблема и намерим трайно решение за него”, лаконичен бе Илиян Ушев.

 

Снимките:

1,2 и 3 Кадри от наводнението по ул. „Места”

4  Илиян Ушев

5 Димитър Бръчков

Spread the love