Кюстендилски роми си спретнаха кървав бой с кучета насред кв. „Изток”, местните: Това са ежедневните им „забавления”, чакаме прокурор Камелия Стефанова да реагира

Filed under: Кюстендил,Общество |

 

Клипче с брутални кадри и душене на животни взриви интернет пространството

 

266-24-01-kustendil-2

Ромите в Кюстендил си устроиха кърваво зрелище с бой с кучета. Скандалните кадри взривиха интернет мрежта. Това е поредният случай на брутална жестокост, а пък в кв. „Изток” нелегалните боеве с кучета са често срещано явление. Ромите си организираха жесток и кървав бой с кучета в циганската махала насред улицата. „Едно от кучетата явно е било бездомно. На клипа се вижда как е вързано за врата със сезал и се души и дърпа при опитите му да избяга от битката. За съжаление неуспешно.

126-01-81 kameliq

Циганинът, който не се вижда на клипа, неколкократно го връща обратно и го души, за да му вземе силите. Жестокостта продължава близо три минути и е старателно заснета от фенове на подобни жестокости”, сигнализираха възмутени кюстендилци в редакцията на в. „Вяра”. Свидетели твърдят, че подобни гледки са ежедневие в циганската махала на Кюстендил. Въпреки че подобно деяние е криминализирано според действащия в Република България Наказателен кодекс – който прояви жестокост към гръбначно животно и му причини противозаконно смърт или тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лв.

„Районната прокуратура в Кюстендил не е предприела до момента нищо, за да прекрати това и да вкара в съда насилниците, докога ще продължават да си затварят очите пред такива жестокости”, питат кюстендилци.

Видео +18 

Снимките:

1 Ромите в Кюстендил си устроиха кърваво зрелище с бой с кучета.

2 Камелия Стефанова

Spread the love