Дупничани сами отстраняват последици от ВиК аварии, 70-годишната Здравка Апишева изравни с мотика разкопан тротоар до дома си на ул. „Отовица”

Filed under: Дупница |

Със съпруга ми запретнахме ръкави и сами отстранихме мръсотията по улицата, в Италия се справят с течовете за нула време, коментира дупничанката

277-02-01 Здравка Апишева

Дупничани все по-често сами отстраняват последици от аварии във водопроводната мрежа. Да свърши работата на ВиК-Дупница, вчера бе решила възрастна жена от Горна махала. „Въоръжена” с мотика, 70-годишната Здравка Апишева изравняваше и чистеше тротоара на ул. „Отовица” пред съседски имот, в който не живее никой. „Преди близо два месеца тук имаше авария, спукал се бе водопроводът.

277-02-01 5

Със съпруга ми Иван една сутрин тръгвахме с колата, за да му бъдат направени изследвания, и видяхме, че на тротоара клокочи вода като от изворче. Следобед, като се върнахме, цялата улица беше в кал, микробусът ни, паркиран срещу къщата, също беше почернял от кал, с багера като са работили, всичко намазали, участъкът беше ограден. Запретнахме ръкави и двамата с мъжа ми изчистихме мръсотията от улицата, оставена от ВиК. След това оттам така и не се появиха да възстановят тротоара – плочките и бордюрите са струпани накрая, няма кой да ги пренареди. Страхувам се, че ще ги откраднат, затова реших малко да пооправя. Няма да мога да свърша всичко, но няма да е така, както е сега”, обясни Здравка.

242-03-01 -ILIA ILIEV

Тя посочи, че заради калта и камъните по тротоара хората избягват да минават по него и слизат на улицата, с което пречат на шофьорите. „Онзи ден една съседка се спъна и падна тук, а като падне сняг, не знам какво ще стане. Два месеца от ВиК не се и появиха, за да видят какво са оставили след себе си. Но в България е така. Преди години гостувах на дъщеря ми в Италия и един ден, като тръгвахме за училище с внучетата, видяхме, че има авария на улицата. Няколко часа след това се върнахме по същия маршрут и от аварията нямаше и следа. Не можеше да се познае къде е бил течът. Всичко бе изчистено идеално”, коментира дупничанката.

Живеещи на улицата отбелязаха, че цялата е в дупки, а участъкът в началото при дъжд се задръства с вода. „Плащаме винетки, които ще поскъпнат, и данъци, а не можем да минем по улиците. Това го няма никъде в Европа”, коментират дупничани.

Снимките:

1 Здравка Апишева вчера свърши част от работата на ВиК.

2 Плочките и бордюрите са струпани в края на улицата преди около два месеца.

3 Управителят на ВиК-Дупница Илиян Илиев

Spread the love

2 коментара за: Дупничани сами отстраняват последици от ВиК аварии, 70-годишната Здравка Апишева изравни с мотика разкопан тротоар до дома си на ул. „Отовица”

  1. За възстановяване на улицата.

    адидас
    2015/декември/09 at 15:15 PM

  2. Pravihme i podpiska day outcast ulicata i nishto. Vodoprovoda e v okaqno sastoqnie, seki mesec we pravi remont i sled tqh ostavat kalni qmi.Ne e praveno remon na ulicata poveche ot 15 godini

    адидас
    2015/декември/09 at 15:11 PM