Лютви Местан отстреля на гонка три вълка в Източните Родопи

Filed under: България |

 

267-12-03-Mestan-vutsi3

Лютви Местан отстреля на гонка три вълка. Лидерът на ДПС е познат като един от най-добрите ловци сред политиците в България. Той бил на ловен излет с дружинката от Нановица. „В район, в който успешно съжителстват елени лопатари, вълци и лешояди, господин Местан успя да отстреля на гонка 3 вълка. Впечатляващ е начинът, по който това е станало: през интервали от около 10 минути вълците са се появявали на различни дистанции, бягайки в обрасла с дъб и келяв габър местност. След всеки изстрел ловецът е преодолявал желанието да разгледа отблизо поваления хищник и по този начин успехът му е надминал и най-смелите очаквания за резултат от лов“, посочва инж. Георги Шереметев – директор на Дивечовъден участък „Студен кладенец“, съобщава 24rodopi.com.

Според ловни специалисти тазгодишният ръст на вълци (от началото на сезона в района са отстреляни 10 вълка) се дължи както на стабилната популация от елени лопатари, така и на миналогодишната забрана за ловуване на част от ловните дружини около Дивечовъден участък „Студен кладенец”.

Вълци умъртвиха 6 овце само за една нощ в кошара в село Върбен. Преди време глутница нападна и тарпаните (диви коне) край крумовградското село Сбор.

Над 50 вълци бродят в Източните Родопи, сочат данните след таксацията на хищниците.

 

Снимка:

Лидерът на ДПС е познат като един от най-добрите ловци сред политиците в България.

 

 

Spread the love