Норвежкият посланик и кметът на Струмяни Емил Илиев откриха пречиствателната станция в завода за мрамор

Filed under: Благоевград,Регион |

01-01 99

Посланикът на Норвегия, кметът на община Струмяни Емил Илиев, управителят на фирма за мрамор „Черкезов” ООД Ивайло Черкезов и Руне Стьолан – мениджър международни проекти, прерязаха лентата на нова придобивка в крайпътната община

 

 

Посланикът на Кралство Норвегия Гюру Катарина Викьор, кметът на община Струмяни, Емил Илиев, управителят на фирма за мрамор „Черкезов” ООД, Ивайло Черкезов и Руне Стьолан – мениджър международни проекти International Development Norway, откриха пречиствателната станция з завода за мрамор.

Така официално беше даден старт на новите производствени мощности на най-голямата и мощна фирма за мрамор в общината, уточниха от пресцентъра на кметството в Струмяни. На церемонията присъстваха още заместник областният управител на Благоевград Анна Бистричка, както и представители на общинската администрация в Струмяни и местния бизнес. След официалното откриване в читалище „Братя Миладинови“ – с. Микрево, община Струмяни, се състоя заключителна пресконференция по Проект 2013/104386: “Насърчаване на конкурентоспособността чрез пречистване на отпадни води“ с бенефициент „Черкезов“ ООД и партньор International Development Norway AS. Успешно реализираният проект във фирма „Черкезов“ ООД е в Програмна област BG 10 – „Иновации в зелената индустрия“ в България по Програма NORWAY GRANTS 2009-20014. Чрез този проект влезе в експлоатация машина за полиране на фаши за подобряване процеса на обработката на мрамор и мраморни изделия и бе построена пречиствателна станция за отпадни води, влизащи отново в производствен цикъл, информираха още от общинската администрация в Струмяни.

01-01 88

Кметът Емил Илиев по време на заключителната пресконференция по проекта

Spread the love