Танцьорът Кирил Амбарков изпотява Кубрат Пулев на танцовата площадка, дупничанинът премери бицепс с боксьора на откриването на спортен център „Пулев”

Filed under: Дупница,Оживление |

 

271-16-01 827275_n

Дупничанинът Кирил Амбарков ще разкърши топ боксьора Кубрат Пулев, но не на ринга, а на танцовата площадка. Пулев явно се захласнал по майсторството на Амбарков и не само даде картбланш на танцьора да разкрие група в новооткрития му спортен център „Пулев”, но е и първият ученик.

271-16-01 430811_n

„Истина е, разбира се. Кубрат тръгва на народни танци”, каза любимата на танцьора Андреа, която е от Сапарева баня. По нейните думи Кубрат обожавал танците.

271-16-01 145345686_n 271-16-01 827275_n

Дупнишкият танцов ансамбъл „Рила” на Амбарков станал част от спортния център на Пулев благодарение на Александър Кацов от Яхиново, брат на земеделския лидер Вергил Кацов. Александър е близък приятел на Кубрат Пулев, често пътува с него за мачове, лагери и не пропуска да се снима с трофеите на топ боксьора.

271-16-01 250_n 271-16-01 5194_n

Кирил Амбарков влезе в листата на Вергил Кацов за изборите, не успя да стане съветник и сега е отдаден напълно на танците.

На откриването на центъра Кирил Амбарков подари на Пулев осветени българско знаме, икона и подаръчна чинийка на ансамбъла.

263-01-02-asdasff

Ансамбъл „Рила” стартира ударно откриването с кръшни танци. Сред първите записани са вече 20 души, които разгадават фолклорната магия. Кирил Амбарков не уточни имена, но беше категоричен, че няма други известни личности.

271-24-01 Шавулев

След официалната част по откриването на спортен център „Пулев” Кирил Амбарков се отдаде на снимки с известните личности, които уважиха събитието. Танцьорът се щракна с космическия глас Валя Балканска и, разбира се, не пропусна да премери бицепс със самия Кубрат Пулев. Последва цяла фотосесия с помощник-хореографите Денислава Йотова и Стоян Димитров. Гордостта на Амбарков беше Габриела Манева – негова ученичка, която в момента учи в Националното училище по танцово изкуство.

Спортния център благослови благоевградската боксова легенда отец Андон Шавулев. Събитието уважи и премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Снимките:

1 Ансамбълът с братя Пулеви и осветеното знаме

2  Кирил Амбарков и Кубрат Пулев

2 Амбарков и Денислава Йотова

3  Кирил Амбарков с Валя Балканска

4 Кирил Абарков с Аудан Еминова (с бялата жилетка)

5 Амбарков с Михаела Богданова (с червената рокля)

6 Александър Кацов е близък приятел на Кубрат Пулев, често пътува с него за мачове, лагери и не пропуска да се снима с трофеите на топ боксьора.

7 Бойко Борисов с отец Андон Шавулев

 

Spread the love