Зам.-кметът Александър Мацурев: 12 000 британци посетиха Банско, искаме нощувките в частни апартаменти да излязат „на светло”

Filed under: Банско |

 

Общината ще продължи да инвестира в рехабилитацията на основните пътни артерии, планирано е изграждане на околовръстна дъга между улиците „Найден Геров“ и „Явор“

272-07-03 IMG_7590

Заместник-кметът на община Банско Александър Мацурев беше домакин на ежегодната среща с представители на Британското консулство в България, полицията и туроператорски фирми.

Вицеконсулът на Британското посолство Теодора Манева оповести, че тази година са стартирали специална информационна кампания Stay safe on the slopes, която цели гражданите да бъдат информирани за опасностите, които могат да срещнат по време на зимната почивка в българските курорти.
Мацурев оповести, че според данните миналата година 12 хиляди британски граждани са посетили курортния град, което бе повод да направи апел за още по-тясно взаимодействие между местната администрация, посолството и бизнеса за поставянето „на светло“ на нощувките, които се реализират в т.нар. „некатегоризирани обекти“ – частни апартаменти и други домове, които се отдават и от британски граждани. Той добави, че общината ще продължи да инвестира в рехабилитацията на основните пътни артерии в града, сред които планираното изграждане на околовръстна дъга между улиците „Найден Геров“ и „Явор“ в посока град Добринище. Изпълняваният проект за подмяна на водоснабдителната и канализационна мрежа в града ще бъде прекъснат за зимния сезон. Всички разкопани улици се асфалтират, като едновременно с това се подновяват и тротоарните настилки и бордюрите. Очаква се и реализацията на проект за обществен транспорт, който да осъществява връзката на града с планината и за който ще бъдат закупени щадящи природата електрически бусове.
Местният туристически съюз чрез неговия представител Малин Бистрин също подкрепи апела за по-стриктно прилагане на нормите. По неговите думи некоректните и неспазващи стандарти некатегоризирани обекти създават, от една страна, нелоялна конкуренция и от друга – не са данъчно задължени лица.
 

Spread the love