200 души закъсаха за аптека и лекар в Мелник, кметът Наско Петев в безизходица: Давам безплатни помещения, само и само да има медицинско лице

Filed under: Петрич |

 

273-07-02  9986Над 200 човека от Мелник дават мило и драго да имат лекар и аптека. „Тук виното е в изобилие, но няма нито здравна служба, нито медик, нито линейка. И така е вече над 10 години. Това е голямата ни болка”, казват местните хора в Мелник. „И не само на тях, но и на гостите, които всеки ден посещават най-малкия град в България”, твърди кметът Наско Петев и допълва: „Предлагаме безплатни помещения и за аптека, и за медицински кабинет. Имаме дори необходимото оборудване за първа помощ на пострадали.

273-07-02 Наско Петев

Ще им предоставим и общински жилища, за които няма да плащат и стотинка. За последно в четвъртък уговарях лекар от Сандански, който има и аптека там, да дойде в Мелник. Условието му е да има поне 50 пациенти от местните хора”, заяви още той. „Най-добре е да намерим някои пенсионери – мъж и жена, дето да пристигнат и да се установят в Мелник. Няма значение откъде са те. Най-важно е да има аптека и лекар, за да са спокойни и местните хора, и туристите”, смята управникът. Хотелиери, които са инвестирали в населеното място, също ще подпомогнат финансово откриването на аптека и здравна служба. „Не може да треперим да не стане нещо с гостите ни, че трябва да ги возим чак до Сандански или да чакаме линейка да дойде от общинския център”, казват те. Готови са да предложат настаняване в хотелите си, но да се осигури ежедневно присъствие на медик и аптекар в курорта, казват още те. Готови сме на всичко, за да решим веднъж завинаги този наш проблем“, сподели пък собственикът на заведение в курорта Илия Гърчев.

Снимки

1 Илия Гърчев

2 Наско Петев

 

Spread the love