Горските шефове от Югозапада Мартин Иванов, инж. Иван Геров и инж. Сашко Каменов сменяваха гуми след пищен купон в Боровец, злобари срязаха гумите на служебните им джипки

Filed under: Благоевград,Дупница,Кюстендил,Самоков |

Директорът на РДГ – София Мартин Иванов: Имаше нещо като банкет, но това беше служебно обучение, но да – и гумите ни спукаха

 

274-01-01   Мартин Ивано

Горските шефове на Благоевград, Кюстендил, София-област и Берковица запретнаха ръкави и сменяваха гуми на служебните си джипки пред погледите на над 100 души, след като изпуснаха парата от тежката година в курорта Боровец. Пирът на горските царе разгневи местните, които вързаха краката на купонджиите, като спукаха гумите на колите им.

„Не може на купон да се довличат със служебните джипки, имат си лични коли. Купуват се служебни коли и ни обясняват колко са нужни за работата, а ги лашкат по купони, вместо да пазят гората”, коментираха хората.

274-01-01  САШО КАМЕНОВ  G

С неспирни наздравици, танци и песни до зори се вихриха директорът на РДГ-София Мартин Иванов, инж. Иван Геров-директор РДГ-Благоевград, и инж. Сашко Каменов – директор РДГ-Берковица.

Това е пир по време на чума, звъняха в редакцията възмутени граждани. Почти всички служители на РДГ са пристигнали с баровските служебни джипки, закупени преди 2 години.

Банкетът се е състоял в луксозния хотел-ресторант “Олимп“ на военните в к.к. Боровец. Ресторантът се пукал по шевовете. Чиновниците са харчили щедро по половин заплата за банкет, елитът развързал кесиите като за последно, коментират запознати. Трапезите били отрупани със сухи мезета, салати, като основното ястие било пиле жулиен. Персоналът на ресторанта обслужвал гостите на ресторанта до 5.30 сутринта. За доброто им настроение свирили и пели най-известните музиканти в Самоковско Дида Панева и Иван Иванов.

274-01-01

Неизвестни извършители, силно възмутени от пищния банкет, на паркинга пред хотела срязали по две от гумите на осем джипа от общо 40. Но най-вероятно пазачът ги е забелязал и не са успели да срежат и на останалите. Паркингът е с видеонаблюдение – камери, чрез които предстои да бъдат идентифицирани извършителите. Част от инспекторите пренощували в хотела, а други си тръгнали и видели, че на няколко джипа са срязани гумите.

Самоковци звъняха в редакцията с въпросите: С държавна пара ли е организиран банкетът, или с лични средства, при положение че непрекъснато се тръби как РДГ няма пари и служителите им по области получават малки заплати.

Потърсихме за коментар директора на Регионална дирекция по горите – София, Мартин Иванов, който поясни: “Имаше нещо като банкет, но беше служебно обучение, което започна към 13 ч. през деня. Имаше доста по-интересни неща от банкета и от срязването на гумите. Но да, и това се случи”, призна Иванов и се отплесна: „Срещата беше по дневен ред – компетентност на горските инспектори и във връзка с измененията по Закона за горите и наредбите, как се съставят актове, демонстрация на новата система за издаване на превозни билети и приложението, което дава възможност за публичен достъп до всички издадени превозни билети в тази система, която фигурира и в сайта на агенцията. Също така беше пояснено как се осъществява контрол чрез служебни таблети на горските и там вече си има по-специален достъп до контрола. Законът за горите е изменен през август, наредбите за сечите е изменена октомври месец, наредбата за контрола през октомври, условията и редът за изготвяне, актуализиране и приемане на инвентаризацията на горските територии по чл. 7 от Закона за горите, областните планове за развитие на горските територии, горскостопанските планове и програми и т.н. Всичко това беше обсъдено на тази среща. Тези неща са съвсем нови, тепърва се доразработват и предстои допълнително да се въвежда нови модули към тези неща. Ами, извинявайте, не мога да ви отговоря на останалите въпроси, понеже имам среща със секретарката“, така приключи разговорът с директора на РДГ-София, Мартин Иванов.

Снимките:

1 Мартин Иванов

2 Сашко Каменов

3 Иван Геров

 

Spread the love