Неизправно табло донесе 100 лв. глоба на „Рилски спортист“ преди дербито с „Балкан“

Filed under: Спорт |

 

274-15-03-Samokovci shte probvat...

Самоковци ще пробват да скъсят дистанцията до второто място в НБЛ с успех в Ботевград

Санкция от 100 лв. отнесе баскетболният „Рилски спортист“ 48 часа преди дербито на кръга в Националната баскетболна лига срещу „Балкан“. Причината за глобата е докладът на делегата Чавдар Зехиров след двубоя с „Черно море“, игран дни по-рано и завършил с победа 83:76 на самоковци. В изложението на Зехиров пише, че измервателната уредба в „Арена Самоков“ на два пъти е забила за по няколко минути и по този начин е възпрепятствала нормалното протичане на срещата. Така  Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) към федерацията е взел решение за поредната санкция на клуба от началото на сезона. Освен това от Дисципа обръщат внимание на БК „Рилски спортист“ за необходимостта от сериозна профилактика на информационното табло в залата.

В мача със състава от Ботевград „Рилецо“ ще търси победа, тъй като при евентуално поражение момчетата на Росен Барчовски може да се смъкнат от 3-то на 5-о място в класирането. В момента „скиорите“ са трети в класирането с 16 точки, колкото имат и следващите ги по петите „Черно море“, „Берое“ и „Спартак“ (Пл). „Зелените“ пък са втори с 18 пункта.

Домакините от „Балкан“ също имат проблеми, но от състезателен характер. Един от двамата американци в селекцията на Влада Вукойчич – Сет Джонсън, изобщо няма да попадне в групата за дуела. Нещо повече, 23-годишният атакуващ гард вече си замина за родината, след като не можа да се адаптира към българското първенство. Неговият сънародник Брендън Фортънбъри обаче е в страхотна форма, за което говори и признанието, че попадна в идеалната петица на изминалия 10-и кръг в НБЛ. Силна игра показват и сърбинът Марко Бъркич, Цветослав Острев и бившият играч на самоковци Мартин Маринов.

Spread the love