Нови кантари извиха 8-километрова опашка на границата с Гърция, тираджии изкараха 15 часа на браздата

Filed under: Петрич,Регион |

Кметът на петричкото село Кулата Димитър Дамянов: Имаше и срив в компютрите на гърците, тази сутрин движението се отпуши

08-03  Опашката от чакащи тирове бе километрична

Опашката от чакащи тирове на ГКПП „Кулата – Промахон” бе километрична

След над 15 часа чакане край ГКПП „Кулата – Промахон” на българо-гръцката граница тираджии поеха към южната ни съседка. Рано тази сутрин започна да се топи огромната опашка, която бе достигнала до село Марикостиново, на цели 8 километра от граничния пункт. „В четвъртък вечер положението наистина бе страшно. Шофьорите бяха изнервени от дългото чакане. Говорих с граничните ни полицаи, които ми обясниха, че срив в компютрите на гърците е причина за проблема. Добрата новина е, че тази сутрин започна пропускането на тежкотоварни автомобили и в двете посоки“, каза кметът на петричкото село Кулата Димитър Дамянов. Наши гранични полицаи допълниха, че не само сри в компютърната система, но и монтирането на нови кантари е довело до километричните колони от тирове. Леки коли и автобуси преминавали през граничния пункт без никакъв проблем. Наложило се повечето тираджии да чакат по 10-12 часа, а някои изкарали и над 15 часа до граничната бразда.

„Не е имало ескалация на напрежението, нормално е водачите да са недоволни, но разбраха, че причината не е у нас“, споделиха гранични полицаи. Заради огромната опашка през цялата нощ в четвъртък срещу петък в района имало и полицейски патрул. Целта била да се контролира движението при влизане и излизане от България.

Spread the love