Ромски оркестър събира с песни в центъра на кюстендилския кв. „Изток” 6000 лева за стенд за сърцето на 42-годишния строител Живко Асенов

Filed under: Кюстендил |

 

07-01  kampania

Ромски оркестър свири популярни песни, а до тях поставиха кутия за дарения

Кампания за събиране на 6000 лева за поставяне на стенд на сърцето на 42-годишния Живко Асенов започнаха в кюстендилския кв. „Изток“. В центъра на махалата ромски оркестър свири популярни песни, а до тях поставиха кутия за дарения. Подобна практика в квартала не е новост, общественикът Стефан Лазаров вече направи няколко. Стендът не се покрива от здравната каса, а операцията по поставянето на специалния апарат на сърцето на 42-годишния мъж, който страда от съдова болест, е по клинична пътека. Стефан Лазаров веднага се заел с кампанията по набиране на средствата, влизайки в положение на съпругата на Живко. Младата жена дошла при него разплакана, чудейки се как да събере сумата. Живко е баща на три деца. Работи в частна строителна фирма, чиито обекти са предимно в столицата, а съпругата му е безработна, грижи се за децата. В махалата са твърдо убедени, че ще съберат парите. „По Коледа стават чудеса. Нека спасим един човешки живот и едно семейство“, заяви Стефан Лазаров. Всеки, който желае да остави дарение за Живко, може да го направи в поставената каса в центъра на ромския квартал в Кюстендил“, коментира общественикът.

През пролетта на тази година той проведе дарителска кампания за лечението на корепетитора на Фолклорен танцов ансамбъл „Пауталия“ Асен Илиев. За него бяха  необходими 10 000 лв. за животоспасяваща операция в столична клиника. Парите се събраха, а сега Асен отново не се разделя с акордеона.

Spread the love