Самоковци се вдигнаха на протест 3 в 1 срещу винетките, разбитите пътища и мизерните майчински, родители направиха жива верига на пътя

Filed under: Самоков |

Този път кметът Владимр Георгиев и депутатът Стойчев подкрепиха недоволните

сайтй самоков

Десетки самоковци избухнаха в протест три в едно – срещу новите цени на винетките, срещу лошото състояние на републиканската пътна мрежа на територията на общината и срещу ниските детски надбавки и майчинство.

257-03-02 Vladimir-Georgiev

Недоволните шофьори категорично заявиха, че винетките не са законни, тъй като не са обнародвани в „Държавен вестник” в законовия срок. На протеста събралите се граждани не стигнаха до реална блокада на пътища, тъй като според разрешението за протест бяха позиционирани на портата на входа на Самоков откъм Дупница. Така всички идващи превозни средства и от двете страни имаха възможност да заобиколят през околовръстния път и да продължат по маршрута си. Протестиращите направиха опит за движеща се блокада, като шофираха по дупнишкия път с минимална скорост и създаваха колона от автомобили, но след предупреждение от органите на реда, че ще бъдат санкционирани, се установиха на едно място.

 

Към шофьорите се присъединиха и родители с децата си, които направиха жива верига, хванати за ръце. Те излязоха с искания, че държавата не прави нищо за провеждане на по-адекватна политика срещу демографската криза.

Кметът Владимир Георгиев и народният представител Радослав Стойчев също се присъединиха към гражданите, след като на предишния протест недоволни ги обвиниха, че са ги изоставили сами да се борят. Георгиев и Стойчев показаха, че всички са единни в своите искания за рехабилитация на пътя за Дупница, но и за сериозни мерки за пътя за Костенец през Боровец, тъй като множеството свлачища там скоро ще го направят напълно непроходим. Този въпрос става още по-належащ и тревожен.

 

Снимките

1 Недоволните шофьори от Самоков заявиха, че винетките са незаконни.

2 Владимир Георгиев

Spread the love