30-годишна благоевградчанка роди със секцио близнаци с общо тегло 5.250 кг

Filed under: Благоевград |

 

33-04-01  Огнян Митев

Две близначета – момиченце и момченце, се родиха в МБАЛ – Благоевград.

Красивите бебета изплакаха в ръцете на директора на болницата д-р Огнян Митев. Той извади чрез секцио на бял свят близначетата с общо тегло 5.250 кг. Първа излезе дамата, която тежи 2450 грама, а след нея и братчето й с тегло 2800 грама. Майката е 30-годишна благоевградчанка и за нея това е второ раждане, вече ще се радва на три деца. Близнаците са като две капки вода, красиви и силни, родиха се на хубав празник – Св. Анастасия. Д-р Митов обаче не можа да си спомни името на родилката. „Като че ли всеки ден изражда близнаци, изобщо не си спомни името на жената. Както повечето лекари, Митов се прояви като безчувствен и забрави името на пациентката си с излизането от родилната зала”, коментираха от персонала на болницата.

2258 бебета са родени в област Благоевград от началото на годината до момента. Бебетата са с 19 повече спрямо родените за същия период през миналата година, показва справка в информационната система за ражданията в сайта на Министерството на здравеопазването.

Намаляването на населението обаче си остава факт и в област Благоевград, където пред 2014 година родените са общо 2966, а починалите 4072-ма души. Очакванията са и тази година статистиката да остане без съществена промяна.

Снимката: Д-р Огнян Митев

Spread the love