Уважаеми колеги,

Filed under: Бизнес,Искам думата |

285-01-08 kaufland

Уважаеми колеги,

Във връзка с публикуван видеоматериал в социалните мрежи с невярно съдържание, в който се твърди, че Kaufland България лъже своите клиенти чрез везните в хипермаркетите си, бихме искали да Ви предоставим нашето становище по темата.

Категорично можем да заявим, че везните в Kaufland са напълно коректни при измерването на стоката. Всяка година от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор се извършва проверка, след което всяка везна се маркира с холограмен стикер за изправност.

След появата на видеоматериала с невярно съдържание в публичното пространство бе организирана допълнителна проверка на място. На нея присъства представител на фирма „Булнекс“ – партньор на Kaufland при поддръжката на везните за всички хипермаркети в страната. След нея бе установено, че везните са напълно изправни и премахването на подложката води до неверни показания при претегляне на един и същ артикул.

За да стане ясно на масовия потребител, трябва да се поясни, че при премахването на подложката везната вече не е тарирана или с други думи не е занулена. Тя започва да измерва с минусови стойности, като тази минусова стойност реално е теглото на подложката.

 

С уважение:

Даниел Дудов

Ръководител Реклама и връзки с общественoстта

Kaufland България

Spread the love