Л. Георгиев: Доган и елитът зарязаха грижата за хората

Filed under: България |
Л. Георгиев: Доган и елитът зарязаха грижата за хората
Людмил Георгиев

Това, което стана в ДПС, прилича на намеса на Доган за предотвратяване на процеси в ДПС, но и за позиционирането на държавата в една глобална ситуация, в която нищо не е така, както беше, заяви по БТВ проф. Л. Георгиев, част от ДПС до 2010 г.
Доган казал, че ЕС все още е проект, а не факт. Европейските нации са ситуирани по различен начин от американската. Днес светът е многополюсен, хегемонията на САЩ е нарушена, има два нови центъра – Русия и Китай.

Третото е регионалната роля на Турция, защото един конфликт в региона може да превърне България в пушечно месо. Когато тези неща ги казва политик от такъв мащаб, значи, че те ще се чуят, обясни Георгиев.

Това не е първият случай в ДПС, добави професорът. Той си тръгнал от Движението заради фундаменталния проблем, наречен бедност. Не беше направено нищо, за да се подобри качеството на живот за 25 г.

Доган по задължение трябва да се върне на лидерското си място в ДПС, няма кой друг, каза Георгиев. Тези тримата няма да се справят, много са малки, крехки са.

Политическият елит забрави, че качеството на човешкия живот не се подобрява, а се влошава. Драматична е ситуацията и за обикновените граждани, и за елита, който трябва да решава какво да прави, заяви той и настоя да се възстановят отношенията с Русия.

Spread the love