България взе домакинство за Европейския баха шампионат

Filed under: Спорт |

Самоков ще посрещне най-добрите машини и пилоти в Европа през септември 2016 г.

 03-14-01-BAJA_2016 

Европейският баха шампионат за 2016 г. вече има и български кръг. Това е офроуд състезанието „Баха България“, което се проведе за първи път тази година в Самоков. Високата оценка за организацията от страна на община Самоков и местните офроуд клубове намери признание и в двете моторни федерации – FIM и FIA.

Състезанието ще се проведе от 23 до 25 септември, отново в Самоков, като ще бъде и кръг от националния офроуд шампионат и Източноевропейската баха купа, като кръгове ще има в Унгария, Италия, Румъния, Гърция и Португалия.

03-14-01-Baha-sh-t

Състезанието ще се проведе от 23 до 25 септември в Самоков

Българският кръг е последен в календара и ще определи шампионите в трите шампионата, което предполага засилен интерес и остра конкуренция между екипажите.

Засега заявки за участие в целия Европейски шампионат е заявил двукратният републикански и двукратен балкански шампион Николай Гочев в тандем с доайена на офроуда у нас Тодор Христов. Двамата ще карат във всички кръгове.

За източноевропейския шампионат сериозна подготовка и борба за призово място ще търси отборът на Hyundai Racing Team с пилот Цвети Иванчев и навигатор Пламен Йоцов – републикански шампион по офроуд и победител в най-тежката европейска надпревара „Баха Саксония“ с мотоциклет. Прототипът Hyundai Santa Fe вече успешно се наложи в националния шампионат през тази година и завоюва подиум на силното състезание „Баха България 2015“.

Spread the love