Дупничанката Емилия Дарашка: Шефът ми от Самоков Сотир Немов е пример за работодател, изпаднах в безсъзнание в цеха – плати лечението ми

 

Наричат го шоколадовия бос на Югозапада, фирмата му продава над 1100 вида захарни изделия

03-08-01 Eмилия Дарашка copy

„Управителят на самоковската фирма за производство на сладкарски изделия „Си Комерсиал 7” Сотир Немов е най-добрият човек, когото познавам, пример за истински работодател.” Това заяви дупничанката Емилия Дарашка, която дойде специално в редакцията на „Вяра”, за да разкаже за човещината на работодателя си и неговото семейство. „Работя в цех „Рула” на предприятието и преди 6 месеца, докато бях на работа, се подхлъзнах и паднах. Изпаднала съм в безсъзнание и нищо не помня, но управителят се погрижил за мен и веднага ме закарали на лекар в Пазарджик.

03-08-01 Сотир Немов

След това Сотир Немов даваше свои средства за лечението ми. През цялото време ме лекуваха на разноски на семейството на управителя. За мен Немов е човек с главна буква „Ч”, истински приятел, а не просто шеф. Не зная да има друг такъв отговорен и всеотдаен работодател, загрижен за хората, на които осигурява не само работа”, обясни Дарашка.

Дупничанката допълни, че може да ходи на работа в Самоков благодарение на това, че фирмата й осигурява превоз. Подчерта, че шефът й помага не само на нея, но и на колегите й, към които се отнася много човешки и с огромно уважение.

Сотир Немов е инженер по образование, търговец и производител. Неговата фирма е основен партньор и дистрибутор на “Крафт фуудс България” АД, четем в интернет. Немов развива мащабен бизнес – фирмата му продава над 1100 вида захарни изделия. Основните му бази се намират в Самоков и Гоце Делчев. Наричан е шоколадовият бос на Югозападна България.
През 2004 г. проспериращият бизнесмен разширява дейността си и навлиза в сферата на общественото хранене, като осигурява храна за над 2500 човека на ден. Компанията на Немов започва и собствено производство на домашни бисквити, които изнася за Унгария, Македония, Хърватска и др. Развива експортна дейност и кетъринг. Разгръща работеща дистрибуторска мрежа в цялата страна в договорни отношения с над 30 регионални дистрибуторски фирми. Обхваща мултинационалните вериги “Метро Кеш § Кери”, “Кауфланд”, националните “Пикадили”, “Фантастико”, “Европа” и др., разполагащи с над 33 000 търговски обекта в страната. Междувременно младият ръководител на мащабната компания развива не само производството, търговията и логистиката, но специализира мениджмънт по хранително-вкусова промишленост. Става председател и основател на Ротари клуб – Самоков и член на УС на Сдружение “Майка България”. През 2012 година сп. “Мениджър” в партньорство с международната консултантска компания “Делойт” го класира в десетката на най-престижната класация за висш мениджмънт “Мениджър на 2012-а”. Финалната десетка, в която влезе Сотир Немов, управлява общо 21 127 служители, а активите от управляваните от тях компании през 2011 г. са оценени на 28 милиарда лева. Син е на бившия кмет на Самоков Ангел Немов.

Снимките:

1 Емилия Дарашка

2 Сотир Немов

Spread the love

Коментар за: Дупничанката Емилия Дарашка: Шефът ми от Самоков Сотир Немов е пример за работодател, изпаднах в безсъзнание в цеха – плати лечението ми

  1. zashto ne kajete kak vseki den globqva rabotnicite za shtqlo i neeshtqlo i kak gi kara da mu teglqt zaemi.

    kjddmm
    2016/януари/05 at 21:59 PM