Зам.-шефът на съда Николай Николов тресна 200 лв. глоба на Росен Христов, паркирал реното си на място за инвалиди в Кюстендил

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С 200 лева наказаха кюстендилеца Росен Христов, позволил си да паркира колата на място за инвалиди. Решението постанови състав на Районния съд под Хисарлъка под председателството на заместник-шефа Николай Николов. Санкцията идва на основание Закона за движение по пътищата и наказателно постановление, издадено от началника на Пътна полиция при ОДМВР – Кюстендил.

43-годишният Росен Христов на 4 юли миналата година на ул. ”Любен Каравелов” – зад поликлиниката, около 11:05 ч. паркирал собствения си автомобил „Рено Рапид” на място, определено за хора с трайни увреждания, обозначено с пътен знак, без да има право на това. Тогава пътните полицаи му съставили акт за административно нарушение, връчен на нарушителя по надлежния ред без възражения. В хода на делото това е установено и чрез двамата свидетели, представители на Пътна полиция. Росен Христов обаче атакувал постановлението по съдебен ред, жалбата обаче се оказа неоснователна.

„Нарушителят не е бил лишен от възможността да направи възражения по акта. Описанието на нарушението и обстоятелствата във връзка с извършването му са посочени в степен, гарантиращата правото на защита на жалбоподателя, в частност – да разбере в извършването на какво нарушение е обвинен, за което е наказан.

Безспорно се установи, че на посочените в наказателното постановление време, място и обстановка жалбоподателят е паркирал собствения си лек автомобил на място, определено за хора с трайни увреждания, означено по надлежния ред, без да има право на това“, се казва в становището на съдия Николай Николов. Шофьорът на реното може да обжалва съдебното решение пред по-горната инстанция – Кюстендилския административен съд, в 14-дневен срок.

 

Снимката:

Съдия Николай Николов

 

Spread the love