Дупничани благославят кмета Чимев: Спаси ни от наводнение с почистените корита на реката; зам.-кметът Милев: Няма опасност от преливане на водоемите в общината

Filed under: Дупница |

Заради изровени улици се получиха течове в Блатино, Тополница и Дяково

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Няма опасност от преливане на реките, язовирите и водоемите на територията на община Дупница, съобщиха от кметството. Благодарение на кмета Методи Чимев коритата в Дупница са били почистени предварително и това спаси града от наводняване. „Жив да е Чимев! С ужас си спомняме голямото наводнение от 2010 г., когато река Джерман заля квартала при Наковия мост. Благодарни сме, че общината се погрижи навреме и предотврати нов воден кошмар, така се прави, а не да се сещаме когато стане белята”, отдъхват си дупничани, че реката не прелива след пороите.

05-02-01 чимев

Зам.-кметът Крум Милев заедно с директора на дирекция „Строителство“ инж. Серьожа Котев обиколи селата, откъдето на 7 януари сутринта са получени сигнали за преливания на деретата. „Проблемите са свързани най-вече с образували се наноси и кална маса, които обаче за радост не са в огромни количества. Не навсякъде каналите са успели да поемат надземните води и са се образували течове по улиците, които на места са изровени. Такива има в Блатино, Тополница, Дяково като ще бъде осигурено почистване, след като времето го позволи и от общината ще осигурим необходимия трошляк с едри фракции за възстановяването. Всички кметове на села и наместници следят денонощно нивата на реките и водоемите, както и в Дупница това се прави денонощно“, обясни Милев.

Снимките:

1 Дерета преляха в Блатино, на място бе и зам.-кметът Крум Милев.

2 Методи Чимев

 

Spread the love