Общинският председател на ДПС в Благоевград Ариф Мустакли: Лютви Местан няма да разцепи ДПС, не го познавам добре, но новата му партия ще бъде провал

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Членът на ДПС в Благоевград Искрен Шишков: Бившият лидер е като хамелеон, всеки ден си мени мнението

По примера на премиера Бойко Борисов не се бъркаме в работата на ДПС, да си решат проблемите както искат, заяви зам. областният Асим Адемов

05-03-01-arif-mustakli

Пресконференцията на доскорошния лидер на ДПС Лютви Местан, по време на която той обяви категоричното си намерение за оставане в политиката на страната, разбуни духовете сред политици и граждани в Пиринско.

05-03-01-asim ademov2

Всички те до един изказват остро недоволството си от желанието, което той засвидетелства за направата на нова партия и са категорични, че няма да успее. Общинският председател на ДПС в Благоевград Ариф Мустакли лаконично коментира, че идеята на Лютви Местан няма да се увенчае с успех. „Дори и да направи отделна партия, няма да има никакви позиции. Невъзможно е да разцепи ДПС. Може само отделни хора да се присъединят към новото формирование, а другите ще си останат в ДПС. Винаги и навсякъде има недоволни. Не познавам добре Местан и не мога да определя доколко е достоен да вземе място в политиката. Не съм следял работата му отблизо, четях само това, което излизаше в пресата, но и това не ми е достатъчно, за да изградя категорично мнение по въпроса”, заяви Ариф Мустакли.

05-03-01-iskren chichkov

Подобно е мнението по темата и на партийния член на ДПС в Благоевград Искрен Шишков. „Не мога да кажа нищо за действията на бившия лидер на ДПС Лютви Местан. Той е като хамелеон, всеки ден си мени мнението. Едно е категорично ясно, че въпреки опитите си няма да успее да направи нова партия. Не го познавам и нямам представа с какво точно е допринесъл за партията”.

05-03-01-lutvi mestan

Бившият депутат от ДПС Ахмед Башев и губернаторът Бисер Михайлов не бяха открити за коментар по темата. Зам. областният управител Асим Адемов пък бе лаконичен: „По примера на премиера Бойко Борисов не се бъркаме в работата на ДПС. Както намерят за добре, така да си решат проблемите”, заяви зам. областният управител. Гастарбайтерът от Испания Петър Василев пък разпалено заяви: „Какъв е този Местан, да се маха от България. Заради такива като него съм в чужбина, разделен от семейството си, приятели, познати и близки години наред. Като иска турска партия, да си ходи в Турция. В България има място само за българите”, заяви Петър Василев.

Снимките:

1 Ариф Мустакли

2 Асим Адемов

3 Искрен Шишков

4 Лютви Местан

Spread the love