Шефът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов сложи ангелски ореол в Международния ден на думата „благодаря”: Благодарете на Господ, че сте здрави 

Петричкият депутат Димитър Танев: Колкото повече човек благодари, толкова повече спокоен и пречистен ще бъде

07-06-81 biser_mihailov_13

„Благодарността на човека трябва да идва право от сърцето му”, заяви в Международния ден на думата „благодаря” директорът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов. Според него благодаря върви ръка за ръка с моля. „Това са може би двете най-красиви думи на света, тъй като няма случай, в който да не стоплят сърцето на човек. Малко ни трябва на нас, хората – едно добро дело, с което да те запомнят за цял живот и винаги, когато те видят, дълбоко в себе си да изпитват благодарност.

07-06-81-Dimitar_Tanev_-_lider_GERB_Petrich

Аз съм от хората, които често произнасят тази дума, но не от фалш или лицемерие, а от искрена признателност. Благодаря ежедневно на всички за всичко. Последният път, когато благодарих, беше на колегите ми от затвора веднага след Нова година. Благодарих им от сърце за перфекционализма, с който работят, за добре свършената от тях работа, с която създадоха перфектна организация по време на празниците.

168-01-02 aleksandar apostolov 260-01-08  P1140754 copy

В чисто личен план ежедневно благодаря на съпругата си Марияна, която работи в Областна служба „Земеделие” в Кюстендил. Благодаря й за това, че винаги е до мен, че ме обгрижва с любов и ме подкрепя. Най-важното нещо в живота обаче е да съумеем да благодарим на време. Много често поради различни причини „пропускаме” тази възможност и после понякога е твърде късно да го направим. Затова чрез страниците на в. „Вяра” апелирам хората да благодарят непрекъснато и за всичко да благодарят на Господ, че са здрави; на родителите си, че са ги отгледали и възпитали; на половинките си, че са до тях и в добро, и в лошо; и на децата си за уроците, които има дават”, категоричен бе Александър Апостолов.

Народният представител от ГЕРБ в Петрич Димитър Танев пък каза, че колкото повече човек благодари, толкова повече спокоен и пречистен ще бъде. „Благодаря на съпругата си Гергана за прекрасната дъщеря, с която ме дари, благодаря на родителите си за грижите им към мен, благодаря на всички хора, които ми вярват. Аз балагодаря винаги, не е срамно да се направи. След това се чувствам пречистен и спокоен”, подчерта той. Губеранторът на Пиринско Бисер Михайлов също коментира: „За мен думите, с които изказваме благодарност, имат магически свойства – с тяхна помощ хората си доставяме радост един на друг, показваме внимание и разменяме положителни емоции – нещо, без което животът ни би бил мрачен. Често благодаря, тъй като съм заобиколен от хора, които наистина заслужават да чуват тази дума непрекъснато”, заяви Бисер Михайлов.

Експерти психолози пък твърдят, че за някои хора тази дума е вълшебна и не трябва да бъде забравяна. Важно е думите на благодарност да се изговарят от сърце, съветват специалистите.

 

Снимките:

1 Бисер Михайлов

2 Димитър Танев

3 Александър Апостолов

Spread the love