БСП осмя военния министър: Ненчев се държи като кучето Лайка!

Filed under: България |

СЕМ са като трите маймуни, посочи лидерът на червените Михаил Миков

BSP-Mikov

Ръководството на СЕМ се държи като трите маймуни – не чул, ни видял, ни казал по повод на спрените предавания в електронните медии. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков на старта на новия политически сезон. Той определи идеите на военния министър Николай Ненчев да изпробва двигателите на двата МиГ-29, летейки с тях, като ПР-акция, в която министър влиза в ролята на кучето Лайка, известно с това, че е първото животно, летяло в орбитата около земята.

Председателят на БСП обяви, че от утре – първия парламентарен ден на новата сесия, започват преговори с всички опозиционни сили за искания от тях вот на недоверие. Първоначално се знаеше, че той ще бъде за политиката в здравеопазването. Сега обаче Миков разшири параметрите до три сфери – освен здравеопазването, социалната политика и вътрешната сигурност. Социалистите ще търсят подкрепа за всяка от тях и ще внесат вот за онази, около която съберат най-голямо съгласие. Те смятат, че влошената криминогенна обстановка е плод на демотивацията на служителите на реда от опитите да бъдат орязани компенсациите им. И също като АБВ изразиха задоволство, че новият закон за МВР е бил изтеглен от парламента преди Коледа. В БСП обаче смятат, че все пак заплатите, с които полицаите напускат системата, няма да са 20, а 10.

От БСП възнамеряват да питат управляващите колко метра ограда е изградена, как текат конкурсите за гранични полицаи и каква готовност има държавата да посреща нови вълни бежанци. Заради цялостната ситуация в страната, свързана с намесата на други държави във вътрешната ни сигурност, икономическото развитие, закриването на митница Свиленград, което щяло да спомогне за още по-голямата контрабанда, социалистите смятат, че в България изобщо не може да се говори за стабилност.

През тази сесия БСП ще иска ясно да се дефинират групите на управляващите и опозицията. На въпрос, какво разбира под това, той уточни, че ще настоява да се изясни кой носи отговорността за управлението чрез подкрепа за бюджета и други важни парламентарни и правителствени решения.

Миков обаче бе категоричен, че напускащите парламентарните си групи депутати не трябва да напускат и парламента, защото според конституцията, след като са избрани веднъж, те вече са народни представители на всички български граждани. И затова смята, че сегашният правилник в парламента ограничава правата на т.н. независими депутати.

Снимка:

БСП даде пресконференция на старта на новия политически сезон

Spread the love