„Арена Самоков“ приема квалификация в Балканската лига в края на януари

Filed under: Спорт |

 

09-15-03-Arena Samokov za poreden pat...

 

Поредно признание за една от най-красивите зали в страната – „Арена Самоков“. 2-хилядното спортно съоръжение в полите на Рила ще приеме квалификацията за втория етап в поредното издание на Балканската лига.

В квалификацията ще участват три отбора, като два от тях ще продължат напред. Срещите ще се проведат между 26 и 28 януари, а за момента е ясен само един от участниците в битката – „Ловчен“ от Черна гора. В същото време съществува немалка вероятност двата български състава в турнира – „Левски“ и „Берое“, също да пътуват до Самоков след 2 седмици. Последните два тима в пресявките ще станат ясни на 20 януари.

„Сините“ имат в актива си две победи и четири загуби и заемат четвърто място във временното класиране в група „Б“, докато съставът от Стара Загора, който е една от приятните изненади във вътрешния шампионат, има един успех и четири поражения в група „А“.

От ръководството на Балканската лига са изтъкнали предимствата на „Арена Самоков“ – функционалността й, близостта до столицата и отличната база за нощувки и възстановяване. Не на последно място е и фактът, че съоръжението разполага с тренировъчна зала под основния терен.

Любопитното в случая е, че БК „Рилски спортист“ не участва в тазгодишното издание на лигата. Воденият от Росен Барчовски тим се включи в новоучредения турнир „ФИБА Европа“, където се представи на ниво, постигайки две победи в шестте си мача.

 

На снимката: Залата в Самоков за пореден път ще стане арена на зрелищни сблъсъци от международен характер.

Spread the love