Синът на самоковската легенда в сноуборда Мария Димова – Атанас, покори Апенините с първо място в алпийските ски

Filed under: Спорт |

9-годишният талант се справи с конкуренцията на 160 деца, оглави и генералното класиране при най-големите, родени 2004-2005 г.

15-15-01-Shtastliviat Nasko...

 

Атанас Петров стана шампион в поредния кръг на регионалния шампионат по ски алпийски дисциплини на Италия. Надпреварата се състоя в световноизвестния курорт Бормио, който е част от белия керван при мъжете вече десетилетия наред.

9-годишният Наско, син на легендарната самоковска състезателка в сноуборда Мария Димова, се справи с конкуренцията на 160 деца, родени между 2004 и 2009 г., и заслужено вдигна шампионската титла в гигантския слалом.

Петров показа завидно майсторство между вратите, впечатлявайки съдии, съперници и публика край трасето, а след финала логично бе на върха на щастието.

С поредния си успех на Апенините малчуганът оглави и генералното класиране при най-големите, родени 2004-2005 г. Мнението на специалистите на Ботуша са, че нашето момче има всички шансове не само да бъде в края на сезона на една от челните позиции, но и да остане на върха.

Успоредно със задълженията си на пистата Атанас продължава обучението си в градчето Ливиньо, недалеч от зимния ски център Бормио. Талантът там е пълен отличник, показвайки, че може да съчетава по перфектен начин едновременно спорт и учение.

 

На снимката:

Щастливият Наско (в средата) със златния медал на почетната стълбичка на победителите

 

 

 

 

Spread the love