До -20 градуса утре в 16 области, до -14 в останалите

Filed under: България |

Image_5250738_407

За утре в сила ще е жълт код в 12 области, а в останалите 16 – оранжев за студено време.

В Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Добрич градусите в следващото денонощие ще паднат от минус 9 до минус 14. В останалите области, където кодът е жълт, опасността е за температури от минус 15 до минус 20 градуса.

Навсякъде обаче градусите, дои и максималните, ще са отрицателни.

Както Труд писа, прогнозата е от вторник да има затопляне.

Студено

През следващото денонощие ще бъде почти тихо и много студено. На много места в Северна и високите котловинни полета на Западна България минималните температури ще бъдат от минус 15° до минус 18°, в отделни райони – до минус 20°, съобщава бТВ.

Преди обяд по поречието на Дунав ще бъде мъгливо, но след обяд видимостта ще се подобрява. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат минус 8° в Северна до около нулата в Южна България.

И в неделя ще е лют студ

И в неделя ще бъде почти тихо и студено. На много места в Северна България и високите котловинни полета на Западна отново минималните температури ще са около и под минус 15°, в отделни райони до минус 20°. Максималните температури също ще бъдат отрицателни, най-ниски – по поречието на Дунав, където ще има ниска облачност или мъгла. В останалите райони ще бъде предимно слънчево. В понеделник облачността ще се увеличи и след обяд и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг.

Най-студено е било в Кюстендил днес

Най-студено днес е било в Кюстендил – -12,6 градуса в Кюстендил. Вчера обаче в Кнежа бяха измерени минус 23 градуса.

Spread the love