„Пирин” (Бл) ще играе с полски отбор в Турция

Filed under: Спорт |

 

14-01-nadji_shensoi

Старши треньорът на ОФК „Пирин” Наджи Шенсой обяви целите на „орлетата” в А група през пролетта на пресконференция преди заминаването на благоевградчани за 18-дневен лагер в Турция. Специалистът предупреди, че футболистите не трябва да се отпускат, след като стана ясно, че „Литекс” е изваден от групата, а напротив, трябва да са мотивирани да гонят отборите пред тях – тези на „Ботев” и „Локомотив”, а защо не и следващите.

„Ако сме доволни на тази позиция, която имаме в момента, значи мислим малко. Трябва да гоним отборите пред нас, за да се развива отборът, както и индивидуалностите“, обясни в типичния си стил Шенсой.

„За съжаление реалностите на Балканите са такива. Вече не е модерно, не е разумно дори да се водят по две подготовки на сезон. Това остана само при нас. Всички водещи футболни сили приеха тези правила, но това е свързано с развитието на базите“, обясни Шенсой, посочвайки негативите от дългата пауза в първенството на България. „Не е нормално 1 месец почивка и след това 2 подготовка, трудно се хваща спортната форма в такъв момент“, заключи той.

Треньорът на „Пирин” е доволен от първия етап от подготовката, въпреки че се наложи пиринци да я съкратят заради лошото време. „Имахме прекрасни условия в Брестник, но за съжаление природата ни изигра“.

„Орлетата” ще изиграят 6 контроли в Анталия. Първата ще бъде на 28.01 срещу полски отбор, като пълната програма по дати и часове ще бъде ясна след пристигането на тима в Турция.

 

Снимка:

Наджи Шенсой

Spread the love