33-годишният Атанас от Благоевград е пострадалият от АМ „Хемус“, откъртена буца бетон счупи челюстта му, потрошената кола е на дупничанина Йордан Илиев

Filed under: Благоевград,Дупница |

Шофьорът: На задната седалка беше майка ми Ирина, ще съдя пътната агенция заради инцидента

18-04-03-хемус1

33-годишният благоевградчанин Атанас е пострадалият при инцидента под виадукта на АМ „Хемус“. Завчера сутринта парче бетон се откърти от надлез над магистралата и падна върху кола. Благоевградчанинът Атанас пътувал на предната седалка и бетонът паднал върху стъклото пред него, счупил го е и е ударил в гърдите и главата седящия на предната седалка пътник. Атанас се прибирал в родния си град от САЩ за кратко гостуване.

18-04-03 0d0c.jpeg

Потрошената кола пък е собственост на дупничанина Йордан Илиев. На задната седалка е била майката на Йордан – Ирина Илиева. Тя обяснила, че както пътувала колата, изведнъж върху нея паднала буца цимент, а пострадалият започнал да издава странни звуци. Когато го погледнала, видяла, че от устата, носа и гърдите му тече кръв.

Раненият пътник е настанен в „Пирогов“ без опасност за живота, със счупена челюст и рана на гърдите. Предвиждаше се Атанас да бъде опериран. Шофьорът на автомобила Йордан Илиев заявил, че възнамеряват да съдят пътната агенция заради инцидента. Той обяснил, че първоначално не е разбрал какво се е случило и помислил, че върху колата е паднал леден къс или висулка.

„Видях, че стъклото е счупено, после видях моя приятел Атанас целия в кръв, отбихме, звъннах веднага на 112. Дойдоха бързо поне”, разказа Илиев. Той допълни, че потърпевшите не са удовлетворени от обясненията на АПИ за инцидента. Падналият бетонов блок е с дължина 46 сантиметра и тежи 5 кг.

Припомняме, че завчера от Агенция „Пътна инфраструктура“ публикуваха официалната си позиция за инцидента. Според тях в пукнатините на бетона на старото съоръжение е влязла вода, която е замръзнала и е откъртила парчето бетон.

 

 

 

 

Spread the love