Самоковски моржове налазиха Сапарева баня! Двойникът на Рамбо – Бисер Станоев, ходи бос върху лед на -6 градуса

 

Най-обичам гол в снега да тичам, е любим метод за закаляване на мъжете в Югозапада, перничанинът Сашо Диманов и дупничанинът Кирил Чакъров практикуват снежната баня

19-24-01 12 19-24-01 26 19-24-01 57

Самоковски моржове превзеха горещия басейн в Сапарева баня. Двойникът на холивудската екшън звезда Силвестър Сталоун – Бисер Станоев, разпуска в курорта със семейството и приятелите си. Любителят на моторите и високите скорости от Самоков се изпъна на снега при -6 градуса само по плувки и, ухилен до уши, отбеляза: „Екстра, като на морето”.

19-24-01 2631 19-24-01 256n

Двойникът на Рамбо даже си позволи да подремне както си е гол-голеничък на студа в един от заснежените шезлонги. „Вие сте машини, смели хора, браво”, припадаха от възхищение приятели на Бисер и компания. Смелчагата от Самоков дори демонстрира ходене на бос крак по лед. Автомонтьорът, синът му Симеон Станоев и компанията им се повеселиха и в басейна с гореща вода и джакузи, правиха си снимки за спомен и позираха като екшън герои напук на студа. Сапаревобанци пък не изпускаха от поглед нашенския Силвестър Сталоун, като в първия момент даже го объркаха за оригинала.

19-24-01 Сашо 14 19-24-01 Сашо04

Търкалянето в снега и доказването на мъжество в студа е доста популярно в Югозапада. В Перник бившият общински съветник и преподавател Сашо Диманов всяка година посреща гол първия сняг с отърколване и лицеви опори. Традицията му датира от години. Диманов е кален перничанин, претръпнал е и някакви си -10 градуса за него са като детска игра.

19-24-01 1250

Треньорът по кикбокс и председател на клуб „Патриот” в Дупница Кирил Чакъров също демонстрира калено тяло и силен дух в Сапарева баня. Той и приятелите му се съблякоха по шорти и се отърколиха за здраве в снега.

Дупнишкият съветник Иван Раков също посрещна зимата с въргал в снега, но предпочете да се търкаля по дрехи.

Закаляването със сняг е научно доказан начин за укрепване на здравето. То със сигурност повишава имунитета и помага на хората по-лесно да свикнат с всякакво време и температури – и студ, и голяма жега. Закаляването влияе добре при профилактика и лечение на простудни заболявания. Босата разходка по снега е често практикуван метод за закаляване в Русия. Тя обаче не бива да продължава повече от две минути, препоръчват здравни специалисти. След приключване на студената разходка по снега на босо веднага се обуват дебели вълнени чорапи и топли ботуши. Усеща се приятно гъделичкане и боцкане в стъпалата от притока на кръв при затоплянето.

Снимките:

1 Би­сер Ста­но­ев: Ек­с­т­ра е, ка­то на мо­ре­то

2 Са­мо­ков­ци са ка­ле­ни – хо­дят по лед

4 Ком­па­ни­я­та на Би­сер Ста­но­ев и си­нът м Си­ме­он от Са­мо­ков бе сред най-ве­се­ла­та на ба­сей­на в Са­па­ре­ва ба­ня

5 и 6  Са­шо Ди­ма­нов е на „ти“ със сне­го­ве и сту­до­ве

7 Дуп­ни­ча­ни­нът Ки­рил Ча­къ­ров и ком­па­ния в Са­па­ре­ва ба­ня

Spread the love