Дядо Иван Жудев-Попо влиза за 6 г. в бобовдолския затвор, наръгал в гърдите с нож Ангел Григоров от Яхиново, брои му 10 бона кръвнина

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

21-04-04-Nadia GeorgievaОкръжният съд в Кюстендил под председателството на съдия Надя Георгиева хвърли за 6 г. в затвора в Бобов дол 71-годишния Иван Жудев-Попо, който преди 1 г. се нахвърли върху нищо неподозиращи момчета в кафе „Тропикана” в село Яхиново, които спокойно си пили кафето. Магистратите признаха Попо за виновен, че е направил опит умишлено да умъртви Ангел Григоров, като му е нанесъл удар с нож в лява гръдна половина. Съдът оправда вдовеца по обвинението за опит за умишлено умъртвяване на Драгомир Недков – 22-годишен общ работник в строителна фирма в столицата.

Освен това дядото ще плати 10 000 лв. кръвнина на Ангел Григоров, като съдът  отхвърли претенцията до 25 000 лева. Възрастният мъж ще даде и 4000 лева кръвнина на Драгомир Недков, отхвърляйки претенцията до 25 000 лева. Подсъдимият ще трябва да заплати разноски по сметка на РУ – Дупница – 464,40 лв., по сметка на Окръжен съд – гр. Кюстендил – 90 лв. Дядото ще трябва да заплати държавна такса в полза на бюджета на съдебната власт в размер на 560 лева по сметка на Окръжен съд – гр. Кюстендил. Както и по 1000 лева разноски, направени от пострадалите момчета.

Снимката: Съдия Надя Георгиева

 

Spread the love