Избират шеф на адвокатската колегия в Кюстендил на балотаж между Галевия защитник Емил Велинов и Румен Антимов, смъртта на Ангел Антов помрачи изборите

Filed under: Кюстендил |

От надпреварата отпадна доайенът Анани Константинов

21-02-03-advokati1

Новият председател на Адвокатската колегия в Кюстендил ще стане известен на 6 февруари след балотаж. От надпреварата вчера отпадна доайенът на адвокатурата Анани Константинов.

21-02-03 Емл Велинов

Digimax A50 / KENOX Q2

В събота юристите ще трябва да изберат измежду наказателния адвокат Емил Велинов и Румен Антимов. Събитието бе помрачено от кончината на един от най-възрастните – Ангел Антов. Преди години адвокатът, който живееше в центъра на града, бе забелязван да разхожда голям далматинец. В парк-хотел „Кюстендил“ се чуха отчетните доклади на председателите на колегията Васил Иванов, на Дисциплинарния съд Анани Константинов и на Контролния съвет Юлия Сапунджиева. Преди старта на вота юристите си избраха Изборно бюро, под председателството на Росица Борисова. „От доклада на адвокат Канстантинов стана ясно, че през 2015 година няма образувано нито едно дисциплинарно дело срещу някой от членовете на колегията, което означава, че няма постъпили през отчетния период жалби и оплаквания срещу адвокати. В събота гласуването продължи до 17 часа, след приключване на изборния ден в присъствието на независими адвокати урната с бюлетините бе запечатана и оставена за съхранение при нотариус Никола Младенов“, каза адвокат Росица Борисова. След края на изборите тричленният състав на Избирателното бюро с председател Росица Борисова и членове Владимир Миланов и Мария Здравкова се включиха в преброяването на бюлетини. Трима са кандидати да оглавят дисциплинарния съд: Вася Пешева, Анита Пешева-Пенева и Тодорка Петкова-Скримкина. Избират се още: 6 членове на Съвета на адвокатите, 8 на Дисциплинарния съд, 5 на Контролния съвет. Ще станат ясни и петима делегати, които ще представляват Кюстендилската адвокатска колегия, която в момента се състои от 220 членове, на Общото събрание на адвокатите в България. Мандатът на председателя на колегията е тригодишен, след като Васил Иванов е избиран два поредни пъти за председател, сега няма право да се кандидатира отново за длъжността.

Снимките:

1  Изборното бюро – Росица Борисова, Мария Здравкова и Владимир Миланов

2 Емил Велинов

3 Анани Константинов

Spread the love