Мария Киркова и Йоан Тодоров от СК „Юлен“ победители в надпреварата за купа „Бороспорт“

Filed under: Спорт |

На най-зрелищното фрийстайл сноуборд състезание у нас – Red Bull FRAGMENTS 2016, участие взеха десетки сноубордисти от страната и чужбина

????????????????????????????????????

През уикенда Боровец посрещна някои от най-добрите европейски райдъри и родни атлети, за да премерят сили, въображение и умения по атрактивното трасе. С неизброим брой спускания, трикове и разцепени линии започна най-зрелищното фрийстайл сноуборд състезание на родна почва – Red Bull FRAGMENTS 2016 – свободен стил, което позволи на всички участници да покажат индивидуалност и сами да изберат броя и сложността на линиите си. Публика и жури се насладиха на триковете на 25-имата сноубордисти.

21-13-01-Meri-01-Мария Киркова

Иновативният дизайн бе изготвен от небезизвестния екип на „Бороспорт“, начело с Кико Гъстев. Освен класическия сетъп със стълби, обогатен с подобрения, гарантиращи зрелищни линии, трасето включваше междинна „станция”, оборудвана с wallride и начална секция, която посреща райдърите още в първите метри.

За наградния фонд от 8000 лв. всеки сноубордист имаше право на две спускания, които журито оцени, като за краен резултат се броеше по-добрият рън. Публиката също участва в игра за спечелването на 5-двудневни лифт карти за Боровец. В съботната вечер бе организирана вълнуваща Meet&Greet сесия, на която всички фенове се запознаха с участниците в състезанието.

Състезаващите се момичета показаха не по-малко атрактивни умения от мъжете, а първото място зае Станимира Карадочева-Съни.

В неделя се проведе отворената Rail Jam сесия.

При слънчево време и отлично трасе се проведе и състезанието за купа „Бороспорт“. Стартираха 28 състезателки от 10 държави.

Победители в първия състезателен ден – събота в дисциплината гигантски слалом при жените станаха Мария Киркова от СК „Юлен” – победителка преди дни и в купа „Пампорово“ с време 2:19:81. Втора на 2,44 сек остана съотборничката й Вера Асенова. Алпийката от Босна и Херцеговина Елведина Музаферия завърши трета на цели 8,13 сек. от победителката.

В оспорваната надпревара по състезателното трасе на писта „Попангелов“ се спуснаха 60 алпийци от 10 държави. Пръв е 18-годишният Йоан Тодоров от СК „Юлен“, който събра общо време от двата манша от 2:18,43 мин. След него се наредиха съотборниците му Георги Нушев на 1,34 сек и Радослав Дурев на 2,19 сек. В неделния ден се проведе и надпреварата в дисциплината слалом.

 

Снимки:

1 Йоан Тодоров

2 Мария Киркова

 

Spread the love