38-годишният шофьор Любомир Лазаров от Слатино след катастрофата с обърнатия рейс в Крива паланка: Тир изскочи от насрещното, бяхме на 4 пръста един от друг

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 

25-04-04

Товарен автомобил, навлязъл в насрещната лента за движение, е станал причина за катастрофата с българите в Македония. Това разказа 38-годишният шофьор на автобуса Любомир Лазаров от дупнишкото село Слатино. Той е шофирал автобуса на дупнишката фирма „Мегатранс“, който се преобърна в дере на 2 февруари по пътя между Ранковци и Крива паланка в Македония.

Във вторник вечерта автобус, превозващ учители от Финансово-стопанската гимназия в София, катастрофира в Македония. Седем души пострадаха тежко и вече са настанени в „Пирогов“. Пътуването е организирано от туроператорската фирма „Географски свят“, която наела за превозвач дупнишката транспортна фирма „Мегатранс”. „Там е фактически малко по-тесен участъкът и забелязах, че срещу мен тирът караше в моето платно. Имах чувството, че се разминавам с тира на четири пръста разстояние от автобуса и инстинктивно мръднах вдясно, завих. Върнах автобуса на платното, задницата пада във канавката ли, какво там, и се опитах да го изкарам пак на платното, но в един момент задницата се свлече повече и вече целият автобус тръгна надолу и нямаше как да го изкарам на пътя”, разказва Лазаров.

Шофьорът на автобуса е категоричен, че той е бил в изправност и добави, че познава добре пътя.

 

Spread the love