Борците на „Рилски спортист” грабнаха 8 медала на държавното за юноши в столицата

Filed under: Спорт |

Евгени Генчев окупира върха в кат. 96 кг, четирима самоковци се разминаха със златото

 

28-15-01-Sadiata toku-shto...Шампионска титла, четири сребърни и три бронзови медала – такава е равносметката за „Рилски спортист” от приключилия в столицата (зала „Универсиада”) държавен личен шампионат по класическа борба за юноши.

Първенец в кат. 96 кг стана неудържимият напоследък Евгени Генчев. Здравенякът надигра по безапелационен начин съотборника си и добър приятел Йордан Славев във финалната битка и заслужено застана на най-високото стъпало на подиума. Това е второ злато за Генчев, след като дни по-рано той триумфира с титлата и на силния международен турнир „Дан Колов – Никола Петров” отново в зала „Универсиада”.

Освен Славев, със сребърно отличие се окичиха Мартин Гергинов (66 кг), Красимир Крумов (74 кг) и Владимир Стойчев (84 кг). Гергинов загуби последния дуел срещу фаворита Стоян Кубатов („Левски”), Крумов бе надигран от Светослав Николов („Левски”), а единственото поражение за Владо Стойчев бе от бъдещия шампион Йоан Димитров от НСА.

Трети места и добри думи заслужават и останалите медалисти в лагера на самоковци – Георги Илиев (60 кг), Симеон Даруиш (66 кг) и Стасимир Дойчинов (74 кг). Те бяха достойни опоненти на съперниците си в своите категории, като с представянето си вдъхнаха надежди на треньорите си за медали с още по-благороден цвят в предстоящите състезания от календара на федерацията.

Следващата надпревара, в която ще вземат участие асовете на „Рилски спортист”, е републиканското първенство за мъже отново в София.

 

На снимката: Съдията току-що е вдигнал ръката на победителя при 96-килограмовите Евгени Генчев.

 

Spread the love